Συγκλονίζει η μαρτυρία θύματος stalking – “Όταν πήγα στην αστυνομία, μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι “

208

Στο “Βήμα” μίλησε η Μαρία, θύμα μακροχρόνιου stalking – δηλαδή, της εμμονικής παρακολούθησης από έναν άγνωστο. “Ήταν τρομακτικό να εμφανίζεται παντού μπροστά μου, να κάθεται με τις ώρες στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Μια υπόθεση που με ταλαιπώρησε πάνω από 2 χρόνια”, αφηγήθηκε η νεαρή γυναίκα.

Η πρώτη φορά που τον είδα εκτός σχολής ήταν στο λεωφορείο, έτρεχε για να το προλάβει και μπήκε κυριολεκτικά με το ζόρι. Από τότε τον έβλεπα συνέχεια μπροστά μου, αλλά θεώρησα πως μένει κάπου εκεί κοντά, ή ότι διαβάζει στη βιβλιοθήκη. Μόνο όταν άρχισε να μπαίνει μέσα στην πολυκατοικία μου, άρχισα να συνδέω τα γεγονότα και κατάλαβα ότι όλες αυτές οι συμπτώσεις δεν ήταν συμπτώσεις”, είπε η Μαρία αναφερόμενη στην παρενόχληση που δεχόταν για δύο χρόνια.

Όταν πήγα στην αστυνομία, μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί δεν διαπράττει κάποιο αδίκημα, ούτε με έβρισε, ούτε με ακούμπησε, ούτε με απείλησε… και μετά πήγα στον δικηγόρο και μου πρότεινε τα ασφαλιστικά μέτρα”, πρόσθεσε και συνέχισε:

“Μόνο όταν πήγα στο δικηγόρο κατάλαβα τη δική του εκδοχή. Αυτός πίστευε ότι είχα κι εγώ αισθήματα και τα ερμήνευε όλα όπως ήθελε… ερμήνευε τα μηνύματα όπως ήθελε… τον περίμενα στο ασανσέρ, άρα τον ήθελα.. του έδωσα το στυλό μου άρα τον ήθελα… και με την απόρριψη άλλαξε, έπαψε να είναι διακριτικός και έγινε επιθετικός. Ήταν στην ίδια σχολή αλλά πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία, άσχημος, απομονωμένος γιατί δεν ταίριαζε στην ομάδα, και απλά τον είχα χαιρετήσει μία δύο φορές γιατί τον λυπόμουν”.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!