Οι σπιτικές συνταγές είναι πάντα καλύτερες αφού, ό,τι κι αν επιλέξουμε να φτιάξουμε ξέρουμε πως θα απαλλαγούμε από τα περιττά πρόσθετα και τα συντηρητικά.
Μια συνταγή που μας κέντρισε το ενδιαφέρον είναι η σπιτική κέτσαπ της οποίας την εκτέλεση δημοσίευσε η διαιτολόγος Δήμητρα Παπαμίχου στο προφίλ της στο Instagram.
Θα συνοδεύσει τις πατάτες σας αλλά θα γίνει και η τέλεια αλοιφή για τα σάντουιτς και τα τοστ σας.
Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 εβδομάδες ενώ οι θερμίδες είναι μόνο 15 ανά μια κουταλιά σούπας, αξίζει λοιπόν να τη δοκιμάσετε και θα ενθουσιαστείτε.
H Δήμητρα Παπαμίχου eίναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Murdoch και κάτοχος MSc. στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή.
Έχει ασχοληθεί με την έρευνα της «Μεσογειακής Διατροφής» και με τα «Προγράμματα Διαχείρισης Βάρους» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε τη συνταγή για τη σπιτική κέτσαπ
Υλικά
- 400 γρ πελτέ ντομάτας
- 80 γρ χουρμάδες
- 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξύδι
- 1 κγ σκόρδο σε σκόνη
- 1κγ κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 γαρύφαλλο
- 1/4 κγ κανέλα
- 1/8 κγ πιπέρι καγιέν
- 1 κγ αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 8 με 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αν τη θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη.
Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά βάζουμε το μείγμα μας σε ένα καλά καθαρισμένο βαζάκι, αφήνουμε να κρυώσει με ανοιχτό καπάκι και έπειτα βάζουμε στο ψυγείο.