6 τροφές που μειώνουν την κυτταρίτιδα

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΚΟΝΙΔΑΡΗ

78

Θέλεις και εσύ να αποκτήσεις ένα σώμα λείο και σφριγηλό χωρίς κυτταρίτιδα; Άρχισε να τρως αυτές τις 6 τροφές.

Με 9 στις 10 γυναίκες να ταλαιπωρούνται από κάποια μορφή κυτταρίτιδας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για το Νο1 πιο συχνό αισθητικό ζήτημα του δέρματος, χωρίς μάλιστα να αποτελούν εξαίρεση τα αδύνατα και καλλίγραμμα σώματα.

Κυτταρίτιδα είναι η γνωστή ανάγλυφη όψη του δέρματος, που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Οφείλεται στην ανώμαλη συγκέντρωση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον συνδετικό ιστό. Σε κάποια σημεία ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητα του με αποτέλεσμα να εμφανίζεται αυτή η όψη. Σίγουρα δε μπορείς να την εξαφανίσεις, αλλά μπορείς με τις κατάλληλες τροφές να την ελαττώσεις.

6 τροφές που μειώνουν την κυτταρίτιδα

  1. Κόλιανδρος
  2. Μαϊντανός
  3. Φαγόπυρο
  4. Ξηροί Καρποί
  5. Γκρέιπφρουτ
  6. Νερό με λεμόνι

Cellulite

iStock

1. Κόλιανδρος

Ο κόλιανδρος κάνει θαύματα, γιατί βοηθά στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από το σώμα που τείνουν να κρύβονται στα λιποκύτταρα. Αυτά τα βαρέα μέταλλα μπορούν να διαταράξουν τη φυσιολογική λειτουργία των ιστών και, ως εκ τούτου, να εμποδίσουν το σώμα σου να λειτουργήσει σωστά. Με τη μείωση των συνολικών τοξινών στο σώμα σου, μπορείς να βοηθήσεις ώστε να απαλλαγείς από το υπερβολικό αποθηκευμένο λίπος, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Shape tip: Για να συμπεριλάβεις περισσότερο από αυτό το βότανο στη διατροφή σου, δοκίμασε να προσθέσεις μικρές ποσότητες κόλιανδρου σε ντιπ, όπως το γκουακαμόλε και η σάλσα, ή πρόσθεσέ το σε σαλάτες, μαγειρευτά και σάντουιτς.

2. Μαϊντανός

Ο μαϊντανός εκτός από το να βοηθά στην απαλλαγή του οργανισμού από τις τοξίνες, δρα επίσης ως διουρητικό, το οποίο βοηθά στην αποτοξίνωση των νεφρών σας, αποτρέποντας το φούσκωμα και την κατακράτηση νερού. Για να μην αναφέρουμε ότι ο μαϊντανός είναι επίσης πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε, που είναι θρεπτικά συστατικά και βοηθούν στην εξομάλυνση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Shape tip: Χρησιμοποίησε τον μαϊντανό με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσες τον κόλιανδρο, προσθέτοντας μικρές ποσότητες σε σούπες, σαλάτες και σάντουιτς για πρόσθετη γεύση και οφέλη για την υγεία. Μπορείς ακόμη και να ρίξεις μερικά φύλλα σε ένα smoothie για απώλειας βάρους χωρίς να αλλοιώσεις τη γεύση.

3. Φαγόπυρο

Το φαγόπυρο είναι σιτάρι ολικής αλέσεως που απορροφάται αργά από τον οργανισμό και είναι εύπεπτο, το οποίο, εκτός από πλήρη πρωτεΐνη, είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Β και φυτικές ίνες. Επίσης αυτό το θρεπτικό συστατικό είναι απίστευτα σημαντικό στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας, επειδή βοηθά στην απώθηση των τοξινών από τα λιποκύτταρα. Τέλος, το φαγόπυρο καταπολεμά την κυτταρίτιδα επειδή περιέχει υψηλές ποσότητες λυσίνης, ένα αμινοξύ που βοηθά στην επισκευή των ιστών του σώματος και του κολλαγόνου.

Shape tip: Φτιάξε ένα υγιεινό πρωινό με βρόμη και φαγόπυρο ή συμπεριέλαβε το αλεύρι φαγόπυρου σε ψητά και τηγανίτες.

4. Ξηροί Καρποί

Είναι πλούσιοι στα απαραίτητα λιπαρά οξέα, αλλά οι ξηροί καρποί είναι άλλο ένα βασικό συστατικό της διατροφής που συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην υγεία της κυτταρικής μεμβράνης του δέρματος, έναν διπλό προστάτη του σώματός σου που όχι μόνο εμποδίζει τις βλαβερές ενώσεις, όπως τα τοξικά χημικά, αλλά συγκρατεί και υγιή στοιχεία, όπως το νερό, για να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται πιο απαλό χωρίς κυτταρίτιδα.

Shape tip: Πρόσθεσε θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, σε γιαούρτια και βρώμη.

5. Γκρέιπφρουτ

Αυτό το εσπεριδοειδές μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να φαίνεται πιο λείο χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C. Η C συμβάλλει στη δημιουργία και επιδιόρθωση του κολλαγόνου του δέρματος.

Shape tip: Αν δε σου αρέσει να το τρως σκέτο, μπορείς να το βάλεις σε δροσιστικές καλοκαιρινές σαλάτες ή να το προσθέσεις σε smoothies.

6. Νερό με λεμόνι

Το να προσθέσεις στο νερό σου μια απλή φέτα λεμόνι μπορεί να σε βοηθήσει να διώξεις την κυτταρίτιδα με τρεις τρόπους:

  1. ενυδατώνει τον οργανισμό σου,
  2. βοηθά στην απομακρύνση των τοξινών και
  3. προσφέρει βιταμίνη C.

Στόχος σου είναι να αποφύγεις το αφυδατωμένο δέρμα, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις δείχνει ξηρό και θαμπό, ενώ από την άλλη το επαρκώς ενυδατωμένο δέρμα φαίνεται απαλό, ελαστικό και λείο.

Shape tip: Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα ζεστό φλιτζάνι νερό με κάποιες σταγόνες φρέσκου χυμού λεμονιού. Μπορείς να επιλέξεις να πιεις το νερό ζεστό ή κρύο, αλλά να θυμάσαι ότι το σώμα απορροφά πιο γρήγορα το ζεστό νερό, επειδή δεν χρειάζεται να δουλέψει για να το ζεστάνει.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!