Μια μικρή απολαυστική “αμαρτία” επιτρέπεται και οι φτερούγες κοτόπουλου με μέλι και σως από σκόρδο είναι η πιο μεγάλη αλλά αξίζει τον κόπο.
Συστατικά
- ½ κούπα αλεύρι (60 γραμμάρια)
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
- λάδι, για το τηγάνισμα
Σως
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
- ½ κούπα σάλτσα σόγιας (120 mL)
- 5 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σουσαμιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι και το αλάτι και τα ανακατεύεις καλά
- Αλείφεις κάθε φτερούγα κοτόπουλου με ένα γενναιόδωρο στρώμα από το μείγμα
- Ρίχνεις λάδι σε ένα ρηχό τηγάνι και το αφήνεις να κάψει σε υψηλή θερμοκρασία
- Τηγανίζεις τις φτερούγες κοτόπουλου για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά
- Τις αφαιρείς από το τηγάνι και τις τοποθετείς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
- Λειώνεις το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι και ρίχνεις το σκόρδο και το τζίντζερ
- Προσθέτεις τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και τη καστανή ζάχαρη και τα τηγανίζεις για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα
- Βάζεις τις φτερούγες στο τηγάνι και τις γυρίζεις ώστε να καλυφθούν με τη σως
- Πασπαλίζεις με σουσάμι και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.