Το κόλπο με τα καπάκια στα πλαστικά μπουκάλια – Κανείς δεν τα ανοίγει σωστά

10539

Το μέτρο με τα ενσωματωμένα πλέον καπάκια στα πλαστικά μπουκάλια, που εφαρμόζεται ανά την Ευρώπη, είναι επιεικώς αμφιλεγόμενο στη δημόσια συζήτηση, με κάποιους να το θεωρούν εύλογο και άλλους απλά ενοχλητικό.

Φυσικά, η ΕΕ δεν είχε σκοπό να γδέρνουμε τη μύτη και το πηγούνι μας με τα νέα καπάκια, καθώς οι προδιαγραφές τους το αποτρέπουν. Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν κανείς δεν ξέρει πώς να τα ανοίγει σωστά.

Για να μας σώσει από τη μάστιγα των καπακίων έρχεται όμως ένας χρήστης του TikTok, ο οποίος έλυσε όλο το θέμα με μία κίνηση.

@sroche2

This whole time weve been doing it wrong! #pov #doingitwrongthiswholetime #newbottle #bottletop #fyp #fy #viral

♬ original sound – Dude Dad

Νέα καπάκια: Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο

Το πιθανότερο είναι όταν ανοίγετε μπουκάλια με ενσωματωμένο καπάκι να το αφήνετε να κρέμεται στην άκρη του στομίου, εμποδίζοντάς σας να πιείτε σαν άνθρωποι. Κάποιοι βρίσκουν λύση απλά κόβοντάς το, αλλά κάτι τέτοιο είναι περιττό.

Όπως δείχνει το βίντεο, υπάρχει λόγος που αυτά τα καπάκια συνδέονται στο στόμιο με μία διπλή θηλιά. Ξεβιδώνοντας το καπάκι, αντί να το αφήσετε ανοιχτό σε ορθή γωνία, πρέπει να το περάσετε πάνω από το στόμιο με τη θηλιά, και έτσι θα «γείρει» προς τα κάτω.

Αυτό αποτρέπει το καπάκι από το να σας εμποδίζει καθώς πίνετε το νερό ή το αναψυκτικό σας, και εύκολα επανατοποθετείται για να σφραγίσει το μπουκάλι.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!