Συνταγή για μελιτζάνες με παρμεζάνα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

79

Οι μελιτζάνες είναι στην εποχή τους και συνδυάζονται υπέροχα με την παρμεζάνα δημιουργώντας το τέλειο καλοκαιρινό πιάτο. 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβεις τις µελιτζάνες κατά µήκος σε μεσαίες φέτες
  • Τις τοποθετείς στο τρυπητό και ρίχνεις από πάνω αρκετό αλάτι
  • Τις αφήνεις στην άκρη για 1 περίπου ώρα
  • Τις ξεπλένεις με άφθονο κρύο νερό και τις ακουμπάς σε απορροφητικό χαρτί
  • Πασπαλίζεις τις μελιτζάνας µε το αλεύρι και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C
  • Αλείφεις ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα ταψί µε λάδι ή βούτυρο
  • Ζεσταίνεις 1/2 φλ. ελαιόλαδο σε ένα µεγάλο τηγάνι και σοτάρεις τις µελιτζάνες λίγες λίγες σε µέτρια φωτιά µέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές
  • Προσθέτεις ελαιόλαδο αν χρειαστεί και ακουμπάς τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το επιπλέον λάδι
  • Τις τοποθετείς στο σκεύος και προσθέτεις πιπέρι, 4 κ.σ. ντοµάτα και βασιλικό πάνω από κάθε μία μελιτζάνα
  • Ρίχνεις παρμεζάνα και µοτσαρέλα και συνεχίζεις με τις υπόλοιπες στρώσεις
  • Τις ψήνεις για μισή περίπου ώρα
  • Τις αφήνεις να κρυώσουν για 20-25 λεπτά και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!