Αυτό είναι το ακριβότερο παγωτό του κόσμου και η μια μπάλα κοστίζει 6.700 δολάρια

66

Κάθε χρόνο, η βιομηχανία του παγωτού δοκιμάζει τα όρια της φαντασίας και της δημιουργικότητας για να παρουσιάσει στην αγορά νέες γεύσεις, που θα τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών.

Το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο, με το όνομα byakuya, που σημαίνει “λευκή νύχτα”, παρασκευάζει εταιρεία στην Ιαπωνία. Αυτή τη στιγμή, το byakuya κοστίζει 880.000 γιεν (6.211 ευρώ) η μερίδα, γεγονός που -σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες – το καθιστά και επίσημα το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο.

Η ιαπωνική μάρκα παγωτού Cellato αποκαλεί το παγωμένο επιδόρπιό της, “gelato” και λόγω της ιταλικής προέλευσης της τρούφας που αυτό περιέχει. Η τρούφα προέρχεται αποκλειστικά από την Άλμπα που, σύμφωνα με πολλούς είναι η πατρίδα της καλύτερης λευκής τρούφας στην Ιταλία. Από μόνο του αυτό το συστατικό του εν λόγω παγωτού μπορεί να πωληθεί έως και 14.500 δολάρια το κιλό, σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα των Ρεκόρ Γκίνες.

Το byakuya ολοκληρώνεται από ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού, δύο είδη τυριού και το “Sakekasu”, ένα συστατικό που μοιάζει με πάστα και προέρχεται από τη διαδικασία παρασκευής σάκε.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Guinness World Records ότι, “μάς πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να το αναπτύξουμε, με πολλές δοκιμές και λάθη για να πετύχουμε τη σωστή γεύση”.

Ο σεφ Tadayoshi Yamada ανέλαβε να καθοδηγήσει τη δημιουργία του, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Cellato, το επιδόρπιο είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία και αποστέλλεται απευθείας στους καταναλωτές. Με μεγάλη ακρίβεια πρέπει να γίνεται και η δειγματοληψία της λιχουδιάς καθώς το Cellato ορίζει σχολαστικές οδηγίες για να ρυθμίσει τον τρόπο που πρέπει να καταναλωθεί μόλις φτάσει.

Κάθε παραγγελία συνοδεύεται από ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι, φτιαγμένο από την εταιρεία Kazarikanagu Takeuchi, με την τεχνοτροπία που χρησιμοποιείται στους ιαπωνικούς ναούς.

Οι εκκεντρικές οδηγίες για την κατανάλωσή του

Οι οδηγίες προς τους πελάτες είναι να ρίχνουν τη λευκή τρούφα στη σωστή υφή του παγωτού, μόλις αυτό μαλακώσει, πριν το ανακατέψουν με ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι που τους δίνεται. Επίσης, προτείνεται να αφήσουν το παγωτό να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή να το βάλουν σε φούρνο μικροκυμάτων στα 500 Watt για 10 έως 20 δευτερόλεπτα, αν η υφή του είναι πολύ σκληρή.

Επίσης συνέστησαν να συνδυάσουν τη γευστική δοκιμή με σάκε ή ένα γαλλικό λευκό κρασί.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!