Συνταγή για τηγανητά κολοκυθάκια, σαν της ταβέρνας -Το μυστικό για να βγουν τραγανά

Φωτογραφία: Shutterstock,

1420

Από τα αγαπημένα ορεκτικά του ελληνικού τραπεζιού δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα τηγανητά κολοκυθάκια.

Τραγανά και πεντανόστιμα, τα κολοκυθάκια βρίσκονται στη λίστα με τις πρώτες επιλογές μας σε κάποια έξοδο σε ταβέρνα. Είναι ο τέλειος μεζές, με ντιπ γιαουρτιού ή τζατζίκι.

Εκτός από την ταβέρνα όμως, τα κολοκυθάκια μπορούν αν γίνου εξίσου εύκολα και στο σπίτι, αρκεί να ακολουθήσει κανείς κάποια βήματα ώστε να πετύχει το τέλειο αποτέλεσμα.

Δείτε πώς θα φτιάξετε τα πιο τραγανά κολοκυθάκια

Υλικά

  • 3 -4 κολοκυθάκια
  • 1 κούπα αλεύρι
  • λίγο τριμμένο τυρί της επιλογής σας
  • αλάτι/πιπέρι/ σκόνη σκόρδο
  • λάδι

Εκτέλεση

Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες και αλατίστε τα καλά και αφήστε τα για 10 λεπτά σε ένα μπολ. Επειτα, αφού βγάλουν τα νερά τους στεγνώστε τα καλά με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με αλάτι και σκόνη σκόρδο και προσθέστε λίγο τριμμένο τυρί της επιλογής σας. Περάστε τα κολοκυθάκια από μέσα μέχρι να αλευρωθούν καλά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι που το λάδι θα έχει κάψει ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, αφού πρώτα τα έχουμε αλευρώσει και τα έχουμε βουτήξει σε νερό. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές αφαιρούμε από το λάδι και τα τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το περιττό λάδι.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!