Στα ανοικτά του λιμανιού του Αργοστολίου λυκνίζεται η 54m θαλαμηγός “PAPA”. Εχει ναυπηγηθεί το 2019 και έχει κοστίσει στον ιδιοκτήτη της 44 εκατ. δολ. ΗΠΑ. Η δε ετήσια συντήρησή του ξεπερνάει τα 4 εκατ. δολ.

Η “PAPA” προσφέρει φιλοξενία πολλών αστέρων σε 12 φιλοξενούμενους ενώ 13 άτομα αποτελούν το πλήρωμά της.

Ιδιοκτήτης αυτής της ομορφιάς είναι ο Φιλιππινέζος δισεκατομμυριούχος Manny Villar, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις Φιλιππίνες και πρώην πολιτικός.  Η περιουσία του ανέρχεται σε 12,2 δισεκατομμύρια USD

Εχει ενδιαφέρον η ιστορία αυτού του άνδρα.

Ο Μανουέλ “Μάνι” Μπάμπα Βιγιάρ Τζούνιορ (Tagalog προφορά: [bɪlˈjaɾ]; γεννημένος στις 13 Δεκεμβρίου 1949) είναι Φιλιππινέζος επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός.

Υπηρέτησε ως γερουσιαστής από το 2001 έως το 2013 και ως Πρόεδρος της Γερουσίας των Φιλιππίνων από το 2006 έως το 2008. Πριν από την θητεία του στη γερουσία, εκπροσωπούσε την περιοχή Las Piñas–Muntinlupa από το 1992 έως το 1998 και την περιοχή Las Piñas από το 1998 έως το 2001.

Υπήρξε επίσης Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 1998 έως το 2000, και κατά την θητεία αυτή προέδρευσε στην καθαίρεση του Προέδρου Joseph Estrada. Από το 2019 έως το 2022, το περιοδικό Forbes ανέφερε τον Βιγιάρ ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στις Φιλιππίνες, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 11,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Βιγιάρ γεννήθηκε σε φτωχή οικογένεια στο Τόντο, μια φτωχή και πυκνοκατοικημένη περιοχή της Μανίλα. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο των Φιλιππίνων, εργάστηκε ως λογιστής και οικονομικός αναλυτής, και στη συνέχεια ξεκίνησε μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση στον τομέα των ακινήτων. Οι εταιρείες του Βιγιάρ έχουν κατασκευάσει πάνω από 200.000 κατοικίες, και η επιχειρηματική του σταδιοδρομία τον έκανε τον πλουσιότερο άνθρωπο στις Φιλιππίνες.

Διεκδίκησε την προεδρία στις προεδρικές εκλογές του 2010 υπό το κόμμα Nacionalista, αλλά έχασε από τον Benigno Aquino III.

Καλωσορίζουμε στη θάλασσά μας τον κ.Βιγιάρ και του ευχόμαστε να απολαύσει τις διακοπές του στην Κεφαλονιά.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!