Nεκρός βρέθηκε ο 20χρονος Μπέτζαμιν- Δείτε φωτο απο την περιοχή που βούτηξε

5316

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι στην Κεφαλονιά. Ο 20χρονος κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός από ιδιώτη δύτη, που έπαιρνε μέρος στις έρευνες.

Η ανακοίνωση της μητέρας του

Marisa Bezuidenhout

Ενημέρωση: Με μεγάλη θλίψη και ραγισμένη καρδιά επιβεβαιώνω ότι το σώμα του γιου μου βρέθηκε εκεί που ήταν αγκυροβολημένο το σκάφος. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά για τα μηνύματα, τις κοινοποιήσεις, τις συνδέσεις, την προσφορά βοήθειας.

Ο 20χρονος κολυμβητής από τη Νότια Αφρική, εντοπίστηκε νεκρός λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής, από δύτη που έπαιρνε μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του. Η σορός του νεαρού ήταν στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Σάμης.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες 11/7 ο Μπέζαμιν από το καταμαράν 7 HEAVEN που εργαζόταν βούτηξε  στη θέση Πάλιουρας για μπάνιο / κατάδυση και χάθηκε!

Αργά το βράδυ της Πέμπτης έγινε μεγάλη κινητοποιηση στην περιοχή απο το Λιμεναρχείο Σάμης, το Αστυνομικό Τμήμα Σάμης και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σάμης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν : ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, τέσσερα ιδιωτικά σκάφη και δυο ιδιώτες δύτες. Το πρωί της Παρασκευής σηκώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Παράλληλα, γίνονταν έρευνες και από ξηράς από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με συζητήσεις απο κατοίκους της περιοχής  ο “Πάλιουρας ” είναι μια περιοχή πανέμορφη, μοναδική αλλά με πολλύ δυνατά ρεύματα .

Τι είπε στο protothema.gr ο Δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας: Tο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 20χρονος δεν είναι επικίνδυνο καθώς τα νερά είναι ρηχά ενώ χθες οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. «Το παιδί δούλευε σε ένα καταμαράν. Από την Νότια Αφρική είχε έρθει αλλά η μάνα του είναι Ελληνίδα. Χθες το απόγευμα, γύρω στις 6, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο ότι είχε πέσει για μπάνιο και δεν επέστρεψε στο σκάφος. Δεν ξέρουμε τι ώρα είχε χαθεί.

Το σημείο είναι ένας ήρεμος όρμος και χθες ο καιρός ήταν πολύ καλός. Είναι ένας χωματόδρομο που καταλήγει στην παραλία και πάνε σκάφη ανοιχτά, στα 20 μέτρα, και κάνουν βουτιά εκεί. Είναι ρηχά νερά, δεν έχει κάτι παράξενο εκεί η θάλασσα. Σηκώθηκε και ελικόπτερο για τις έρευνες αλλά τον βρήκε ένας δύτης κοντά εκεί που έκανε μπάνιο. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι πρόκειται για πνιγμό. Δεν είχε σημάδια ή χτυπήματα η σορός. Το Λιμενικό πάντως κάνει προανάκριση για το πως συνέβη», κατέληξε ο κ. Δρακουλόγκωνας.

Κρίμα για τον Μπέτζαμιν. Η αγάπη του για το κολύμπι και την κατάδυση τον οδήγησε στην καταστροφή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!