Λουκουμάδες από λαυράκι με σάλτσα αγιολί
Κριθαρότο με τσιπούρα
Ναμελάκα από παστοκύδωνο και κρέμα γραβιέρας

Αυτό ήταν το μενού του  σεφ Γιώργου Τσούλη στην μεγάλη ανοικτή κουζίνα του στην Πλατεία Ληξουρίου.

Τα ψάρια βεβαίως απο τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, βραβευμένη ποιότητα που όλο και περισσότερoi σεφ επιλέγουν.

Προτάσεις για κρασιά από τις τοπικές ποικιλίες φυσικά.

 

Και εφέτος το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου που για 4η χρονιά διοργανώνει στο Ληξούρι το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης είχε μεγάλη επιτυχία. Εϊναι γεγονός ότι πλέον κατοχυρώθηκε σαν θεσμός προβολής των τοπικών προϊόντων.

Δικαιολογημένα να υπερηφανεύεται για την επιτυχία και τη συμμετοχή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής.

Και μετά τα μαγειρέματα ακολούθησε η συναυλία των Δημήτρη Κοργιαλά και Γιώργου Γκέκα όπου επικράτησε χαμούλης απο τον ενθουσιασμό του κόσμου της Πλατείας.

Στην Πλατεία ήταν ντόπιοι παραγωγοί με κρασιά, τυριά, γλυκά, μέλια όλα δικά τους. Ο κόσμος μπορούσε να αγοράσει αλλά και να τραταριστεί. Η Ελένη Λουκέρη και η Δέσποινα Λάσκαρη εκ μέρους του Επιμελητηρίου συζητούσαν με τους παραγωγούς για τις εντυπώσεις του, τις προτάσεις και τις υποδείξεις του για το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου το 2025! Στο Ληξούρι βέβαια!

Συγχαρητήρια στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Κεφαλονιάς και Ιθάκης που συνεχίζει την πρωτοβουλία και σε όσους και όσες εργάστηκαν για την επιτυχία του 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και ΟΙΝΟΥ.

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!