Η πρασόπιτα είναι μια από τις πιο εύκολες συνταγές, πόσο μάλλον αυτή η συνταγή που δεν χρειάζεται φύλλο για να βγει νόστιμη και λαχταριστή.
Δοκιμάσαμε την παρακάτω συνταγή για πρασόπιτα και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει αφού είναι πλούσιο σε αρώματα και υφές.
Τα πράσα θα βγάλουν μια γλυκιά γεύση σε κάθε μπουκιά ενώ τα φρέσκα μυρωδικά θα σας φέρουν αναμνήσεις από την παιδική σας ηλικία, τότε που το σπίτι μοσχοβολούσε από την κουζίνα της γιαγιάς.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε βρίσκονται ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σας και ναι, σε 30 λεπτά μόνο θα έχετε έτοιμο το πιο χορταστικό και νόστιμο σνακ.
Συνταγή για πρασόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
- 2 πράσα καθαρισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 αυγά
- 150 γρ. γάλα
- 70 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- αλάτι/πιπέρι/ ρίγανη
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα και ψηλοκόβουμε τα λευκά στελέχη τους σε λεπτές ροδέλες. Ψηλοκόβουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι περνάμε για λίγο και τα 3 υλικά να πάρουν χρώμα και να μαραθούν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε θρυμματισμένη τη φέτα και τα φρέσκα μυρωδικά μας. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το γάλα το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε αργά το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μεταξύ και ενώνουμε με τα πράσα. Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
Κόβουμε τα κομμάτια αφού κρυώσει και απολαμβάνουμε.