Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μια κοινωνία είναι να συνηθίσει την ανομία και την παραβατικότητα, να τους επιτρέψει να γίνουν καθημερινές συνήθειες.

Αυτό ακριβώς έχει συμβεί στο Αργοστόλι. Και που; Στην καρδιά της πόλης, στην κεντρική Πλατεία με εκατοντάδες κόσμο και δεκάδες παιδιά.

Οι συμμορίες (τρεις τουλάχιστον) κάθε βράδυ σχεδόν,  θα αλληλοπλακωθούν στο ξύλο. Νωρίτερα ομάδα από ανήλικα χωρίς την παρουσία των γονιών τους συνηθίζουν να  παρενοχλούν άλλα παιδιά που παίζουν δίπλα στους γονιούς.

Θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί ότι στην Πλατεία Βαλλιάνου θα παρακολουθούσαμε αγώνες μποξ μεταξύ συμμοριών; Οτι το σουλάτσο μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη; Oτι τα ξαδέλφια, τα ανήψια τα αδέλφια μας που έρχονται στο νησί να παίξουν με τους φίλους τους στην Πλατεία μπορεί να βρεθούν ξυλοκοπημένα;

Oλα αυτά γίνονται τις περισσότερες φορές έξω απο το Δημαρχείο. Κάτω από το παράθυρο του δήμαρχου. Αλλά ο δήμαρχος ούτε ακούει, ούτε βλέπει, ούτε ενδιαφέρεται.. Κινδυνολογούμε…λέει.

Για δε ρωτάει τους εστιάτορες της Πλατείας αφού εμείς κινδυνολογούμε και λέμε ψέματα;

Είμαστε στο ζενίθ της σεζόν. Η Πλατεία θα γεμίσει κόσμο και παιδιά. Υπάρχει κάποιος αρμόδιος που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους;  Την ασφάλεια των δημοτών και κυρίως των παιδιών;

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!