Α/Π ΣΩΤ. ΚΟΥΡΗΣ: Η επιτυχία σε ένα ανώτατο ίδρυμα της χώρας μας .

123

Η επιτυχία των παιδιών μας, σε ένα ανώτατο ίδρυμα της χώρας μας ίσως να είναι η έμφυτη πλέον θέληση των γονιών να δουν τα παιδιά τους να προοδεύουν και σαφώς να ακολουθούν καλύτερη σταδιοδρομία στην ζωή τους από εκείνους . Δίνουν τα πάντα γι’αυτό ( και καλά κάνουν) , και στηρίζουν πάση θυσία τα νεογνά τους για να έχουν την επιτυχία και πρόοδο που πρέπει .

Οι απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας μεγάλες για προσλήψεις νέων επιστημόνων σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και το κράτος ανήμπορο πλέον να ορθώσει το ανάστημα του στα μνημόνια και στους συνεταίρους μας της Ευρώπης , παρακολουθεί τους νέους επιστήμονες να φεύγουν στο εξωτερικό και να στελεχώνουν όλους τους τομείς των ξένων κρατών , αναπτύσσοντας τα .

Είναι άξιο λόγου να αναφέρουμε ότι η αξιοκρατία στην Ελληνική Κοινωνία μέσω ΑΣΕΠ έχει καταστήσει όλους τους φορείς που τροφοδοτούνται από τον οργανισμό αυτό να περιμένουν κάποια χρόνια ( μέσος όρος η πενταετία ) για να έλθει ο υπάλληλος ή ο επιστήμονας που ζήτησαν . Εν τω μεταξύ οι θέσεις αυτές κλειδώνουν και καθιστούν -ιδιαίτερα τους φορείς αυτοδιοίκησης- έρμαια των ενστάσεων , των μετατάξεων , των μεταθέσεων .

Και οι νέοι μας αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό και αναπτύσσουν τα κράτη στα οποία δουλεύουν με υψηλές αποδοχές και η Ελλάδα μας φθίνει , σπουδάζοντας επιστήμονες και απολαμβάνοντας τον κακό μας τον καιρό !

Μπράβο στα παιδιά μας που πέτυχαν το πρώτο δύσκολο σκαλοπάτι της ζωής τους , τους εύχομαι καλή πρόοδο και πάντα να ζουν με την ιδέα της πατρίδας όπου και εάν βρίσκονται .

Συγχαρητήρια και στους γονείς που πράγματι αγωνιούν , στηρίζουν και κατευθύνουν τα παιδιά σε οδούς ευημερίας και προόδου , χωρίς να φείδονται κόπων και βασάνων .

Αυτοί που δεν πέτυχαν να ανέβουν το πρώτο σκαλοπάτι της Ανώτατης Εκπαίδευσης , άξιοι και αυτοί , ας στραφούν σε επαγγέλματα τεχνικά και λίαν προσοδοφόρα , τα οποία και αυτά έχουν την θέση τους στην ανάπτυξη της χώρας μας . Οι εύκαιριες πολλές και το μέλλον ελπιδοφόρο!

Σωτήρης Κουρής
Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης .

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!