Αθήνα, 1 Αυγούστου 2024

Προς :   1) Δήμαρχο Δήμου Αργοστολίου – Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αργοστολίου  

2) Υπεύθυνο Γραφείου Κίνησης και Προγραμματισμού Δρομολογίων ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς

3) Πρυτανεία Ιονίου Πανεπιστημίου

Αξιότιμοι κυρίες & κύριοι,

Ως γονέας πρωτοετούς  φοιτητή στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αργοστόλι του Ιονίου Πανεπιστημίου με μεγάλη χαρά ξεκινήσαμε τις διαδικασίες εύρεσης κατοικίας προς ενοικίαση αρχικά μέσω τηλεφώνου, έχοντας παράλληλα προγραμματίσει ταξίδι στο Αργοστόλι την επόμενη εβδομάδα για επιτόπου αναζήτηση. Αναζητήσαμε αγγελίες ενοικίασης κατοικίας τόσο μέσω ιστοσελίδων ενοικίασης όσο και μέσω άλλων διαδικτυακών μέσω. Επίσης απευθύνθηκα σε Μεσιτικό Γραφείο για περισσότερες επιλογές.

Δυστυχώς μετά λύπης ανακαλύψαμε

την απροθυμία των κατοίκων του Αργοστολίου να νοικιάσουν σε φοιτητές τα ακίνητά τους ΓΙΑΤΙ τα χρησιμοποιούν στις πλατφόρμες Airbnb !!!  

Δεν σας κρύβω ότι, αδυνατώ να κατανοήσω την επιλογή τους να παρέχουν όλα τα ακίνητα τους μόνο μέσω Airbnb, αλλά αναγκαστικά θα πρέπει να σεβαστώ την επιλογή αυτή. Ως εκ τούτου, αναζητήσαμε κατοικίες ενοικίασης για φοιτητές σε κοντινούς οικισμούς γύρω από το Αργοστόλι, καταφέραμε και βρήκαμε κάποιες κατοικίες ΑΛΛΑ ταυτόχρονα ανακαλύψαμε την MH ύπαρξη μόνιμου τοπικού Δικτύου συγκοινωνίας – λεωφορείων ΚΤΕΛ σύνδεσης του Πανεπιστημίου με  τους κοντινούς οικισμούς αυτούς πχ. τα ΠΕΡΑΤΑΤΑ που απέχουν μόλις 11 χλμ. οπότε η χαρά μας πήγε περίπατο.

Επικοινωνήσαμε λοιπόν αρχικά με τον Δήμο Αργοστολίου και μετά με το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς και μάθαμε λίγο ως πολύ ότι ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ !!! αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΝΑ ΦΤΙΆΞΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που να εξυπηρετεί το Πανεπιστήμιο ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ λειτουργίας !!! γιατί όλα γίνονται μόνο για την ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ !!!!

Αναρωτιέμαι λοιπόν ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ να μείνει ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ !!!!!! την στιγμή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής αρκείται στα έσοδα από τον Τουρισμό αδιαφορώντας για όλες τις υπόλοιπες επαγγελματικές / επιστημονικές / κοινωνικές ιδιότητες των υπόλοιπων ανθρώπων ;;;;;

Προφανώς «Είναι Πολλά τα Λεφτά…» αλλά που πήγαν;  η Ηθική,  η Αλληλεγγύη, η Καλή Διάθεση βρε αδερφέ ;;;; να εξελιχθεί η πόλη και το νησί σε έναν τόπο ικανό να κρατήσει τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ !!!

Κάποιος είπε, «δεν θέλουμε νέους κατοίκους στο Αργοστόλι, θέλουμε μόνο τους Τουρίστες το καλοκαίρι που μας αφήνουν καλά λεφτά !!!!» Ναι συμφωνώ, όμως τον χειμώνα ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

ΑΝ ΕΡΘΩ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ; ……… θα έρθω ως ΦΟΙΤΗΤΗΣ, ως ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ & ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ως υπάλληλος σε Δημόσιες Υπηρεσίες όπως στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ως ΙΑΤΡΟΣ, ως ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ, ως ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ως ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ, …..κλπ. που σημαίνει ότι :

Ως Φοιτητής θα ΖΗΣΩ στο Αργοστόλι 4 χρόνια, θα ΤΡΩΩ στο Αργοστόλι 4 χρόνια, θα ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ στο Αργοστόλι και στην Κεφαλονιά 4 χρόνια, θα με επισκεφτούν όλοι οι συγγενείς μου αυτά τα 4 χρόνια, θα ΨΩΝΙΖΩ στην τοπική κοινωνία του Αργοστολίου 4 χρόνια, θα κάνω φίλους από το Αργοστόλι, θα ανακαλύψω όλη την Κεφαλονιά και τις γύρω περιοχές σε αυτά τα 4 ΧΡΟΝΙΑθα λέμε ΚΑΛΗΜΕΡΑ 4 ΧΡΌΝΙΑ !!!!!  

και θα έχω

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΟΥ 

για 4 ΧΡΟΝΙΑ !!!! 

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κύριε Προϊστάμενε των ΚΤΕΛ και Αξιότιμε Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου πρέπει να βρεθεί λύση για το μείζον πρόβλημα της στέγασης των ΦΟΙΤΗΤΩΝ στο Αργοστόλι Ή ΈΣΤΩ την δημιουργία ΜΟΝΙΜΟΥ Τοπικό Δίκτυο Συγκοινωνίας – ΚΤΕΛ που θα εξυπηρετεί το Πανεπιστήμιο κατά την χρονική περίοδο λειτουργία του !!!

Εύχομαι κάποιος να κάνει έστω μία προσπάθεια διόρθωσης των παραπάνω ελπίζοντας να αλλάξει η παρούσα κατάσταση.

Με εκτίμηση,

ΜΜ

Γονέας Πρωτοετούς Φοιτητή Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων – Αργοστόλι

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!