Μαυρομάτικα φασόλια με αλμύρα, ανθότυρο και βασιλικό

Νίκη Χρυσανθίδου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

29

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα μαυρομάτικα φασόλια με αλμύρα, ανθότυρο και βασιλικό, σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια με μπόλικο νερό να τα καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 – 6 λεπτά (από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό).
  2. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με φρέσκο νερό (περίπου 1 – 1½ λίτρο). Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να διαλυθούν.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς.
  4. Παράλληλα, σε μια μέτρια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε την αλμύρα για περίπου 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει όσο μας αρέσει (καλό πάντως είναι να μην παραβράσει).
  5. Τη μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με κρύο νερό (ιδανικά, και με μερικά παγάκια). Την αφήνουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά, ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσει το ζωηρό πράσινο χρώμα της. Τη στραγγίζουμε καλά και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  6. Προσθέτουμε τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια, το βασιλικό, το λάδι, το λεμόνι και το ταμπάσκο, αν βάλουμε, και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, σκορπίζουμε το ανθότυρο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!