Ε.Α.Σ. : Ξεκίνησαν οι φετινές Αιτήσεις για Εξισωτική Αποζημίωση

52

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον Οργανισμό Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκδόθηκε η πρόσκληση της παρέμβασης Π3-71 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» (Εξισωτική Αποζημίωση) του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Το σύνολο του προϋπολογισμού της πρόσκλησης ανέρχεται πανελλαδικά στο ποσό των 255.076.923€ και θα κατανεμηθεί στη Δράση Α 185.076.923€, στη Δράση Β 60.000.000€ και στη Δράση Γ 10.000.000€

Ειδικότερα, το ύψος της επιδότησης για τις ορεινές περιοχές ανέρχεται στα 122,20€ ανά εκτάριο , για τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών στα 89,90€ ανά εκτάριο και για τις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα στα 89,90€ ανά εκτάριο. Σημειώνεται ότι σ’ όλες τις κατηγορίες περιοχών το ύψος της επιδότησης εξαρτάται από την έκταση της αγροτικής εκμετάλλευσης, το οποίο μετά τα 20 εκτάρια μειώνεται προοδευτικά.

Ως γνωστόν, η Εξισωτική Αποζημίωση χορηγείται σε ετήσια βάση και ανά εκτάριο γεωργικής έκτασης, προκειμένου οι δικαιούχοι συμπατριώτες Παραγωγοί να αποζημιωθούν για το διαφυγόν εισόδημα και τις πρόσθετες δαπάνες, που συνεπάγεται η άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας στα Νησιά μας.

Η Αίτηση στήριξης αποτελεί παράλληλα αίτηση πληρωμής και υποβάλλεται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ε.Α.Ε. – Ο.Σ.Δ.Ε.) για την είσπραξη των Αγροτικών Επιδοτήσεων έτους 2024 που συνδέονται με φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο.

Υπενθυμίζουμε ότι, το πιστοποιημένο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων λειτουργεί καθημερινά στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1, στο Αργοστόλι (τηλ. 26710-22927) για την εμπρόθεσμη υποβολή της Αίτησης των φετινών αγροτικών επιδοτήσεων. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Αίτησης είναι Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!