Κέφι, χορός και το κρασί να ρέει στη “Γιορτή της Ρομπόλας”

1145

Ο χορευτικός όμιλος “Ο ΒΑΛΣΑΜΟΣ” , όπως κάθε χρόνο, διοργάνωσε εχθές το βράδυ 3 Αυγούστου την Γιορτή Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα, στον κάμπο με τα 40 πηγάδια.

Ο κόσμος δεν σταμάτησε να καταφθάνει στον κάμπο, πλήθος κόσμου σχημάτιζε ουρές από την είσοδο, στο φαγητό, στο κρασί, στο γλυκό και φυσικά για να μπουν στο χορό.

Χάρις στον εθελοντισμό, τον ανιδιοτελή ζήλο τους και την οργάνωση πραγματοποιήθηκε και φέτος ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια του νησιού. Οι άνθρωποι του “Βάλσαμου” ήταν παντού, οργανωμένοι, συνεργάσιμοι και χαμογελαστοί, στην είσοδο, στα ταμεία που δεν σταμάτησαν να αδειάζουν, στα καζάνια, στις ψησταριές, στο σερβίρισμα και στο κρασί.

Στα καζάνια που δε σταμάτησαν να γεμίζουν και να αδειάζουν βρήκαμε μεταξύ άλλων και τον Πρόεδρο της “Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά” Κυριάκο Ματιάτο, στο σερβίρισμα ο υπερδραστήριος πρόεδρος του Συλλόγου ” ο Βάλσαμος” Σωτήρης Κακαρούμπας , στο κρασί βρήκαμε να γεμίζει τις κανάτες και ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς Κώστας Μπαζίγος.

Το γλέντι  ανέλαβε η δεκαμελής ορχήστρα του Άγγελου Ανδρεάτου, με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο στο βιολί .

Στη μεγάλη γιορτή της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα βρέθηκαν μεταξύ άλλων :ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και  Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος  Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο αντιδήμαρχος Ομαλών Σπύρος Ματιάτος, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Αργοστολίου Διονύσης Κωνσταντάτος και Νίκος ΚουρκουμέληςΓιαννης Τζωρτζατος, ο σύμβουλος  Δημάρχου  Αργοστολίου σε θέματα  Πολιτισμού Βίκτωρας  Ρουχωτάς,  η πρόεδρος της ΤΚ Ομαλών Ειρήνη Τζάκη, ο πρόεδρος της ΤΚ Πόρου Οδυσσέας Γαλιατσάτος.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η είσοδος των μικρών χορευτών του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων ”Ο Βάλσαμος”, ακολούθησαν το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου και το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά.  Ο τελευταίος χορός τους βρήκε να χορεύουν όλοι μαζί και να ξεσηκώνουν το ενθουσιασμένο κοινό.

Μια υπέροχη βραδιά, στο πανέμορφο φυσικό τοπίο του κάμπου του Αγίου, που κατακλύστηκε από τον κόσμο που διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τα συγκροτήματα του συλλόγου.

Απόψε η Γιορτή Ρομπόλας συνεχίζεται με τη δεύτερη βραδιά και όλοι οι δρόμοι οδηγούν ξανά στα Βαλσαμάτα, στον κάμπο με τα 40 πηγάδια!

Για περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο Facebook:

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!