Συνταγή για λικέρ από σύκο

by Δημητρα Γκασιαμη

21

Σύκο καλοκαιρινό και αυγουστιάτικο με το οποίο θα φτιάξεις ένα υπέροχο λικέρ. 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις στο μπλέντερ τα σύκα και τη ζάχαρη και τα χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθούν
  • Προσθέτεις τη βότκα και το τζίντζερ και χτυπάς για λίγο ακόμη
  • Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς και το βάζεις στο ψυγείο για 6 ημέρες
  • Ανακινείς το μπουκάλι μία φορά την ημέρα
  • Σουρώνεις το λικέρ σε ένα τουλπάνι και το στύβεις πολύ καλά
  • Τι αδειάζεις σε 1 – 2 γυάλινα μπουκάλια και το διατηρείς στο ψυγείο για 2 – 3 μήνες.

Photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!