Tips για να δώσεις μια μοντέρνα νότα στο κλασικό ανδρικό σου ντύσιμο

31

Η μόδα δεν είναι τακτική λέξη στο λεξιλόγιο ενός άνδρα, ούτε αποτελεί μια από τις βασικές του προτεραιότητες. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι είναι κι αναφαίρετο κομμάτι της καθημερινότητάς του. Από το ντύσιμο για τη δουλειά και για τη βόλτα, μέχρι και για τη βραδινή έξοδο, τα ρούχα που επιλέγεις για να “χτίσεις” το στυλ σου, αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σου με ένα μοναδικό τρόπο.

Ειδικά, αν νιώθεις ανασφάλεια με τις ενδυματολογικές σου επιλογές, μερικές μοντέρνες πινελιές είναι αρκετές για να αναβαθμίσουν κάθε σου σύνολο και να σου εμφυσήσουν σιγουριά κι αυτοπεποίθηση. Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, τότε τα tips που σου έχουμε συγκεντρώσει σε αυτό το άρθρο, θα γίνουν ο καλύτερος στυλιστικός οδηγός!

1.  Η σωστή εφαρμογή είναι το παν

Οι επιταγές της μόδας, είναι αυστηρές ως προς τη σωστή εφαρμογή των ρούχων και τα παντελόνια δεν αποτελούν εξαίρεση. Όσο αυτονόητη κι αν μοιάζει αυτή η διατύπωση, αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα του look σου. Το κατάλληλο fit, δεν ούτε αυτό μέσα στο οποίο “επιπλέεις”, ούτε αυτό που “ασφυκτιάς”. Ειδικά για τους άνδρες, η “επέλαση” των skinny jeans δεν ήταν μια ιδιαίτερα κολακευτική φάση.

Οι πιο ενημερωμένες κι ανανεωμένες τάσεις, φέρνουν στο προσκήνιο την άνεση και το στυλ σου, με ρούχα που λειτουργούν τέλεια με κάθε σωματότυπο. Τώρα, βλέπεις την πιο φινετσάτη εκδοχή στα ανδρικά jeans, με straight fit και regular γραμμές που αναδεικνύουν τα δυνατά σου σημεία και σου επιτρέπουν να κινηθείς με ελευθερία. Στον ίδιο άξονα, κινούνται και τα υφασμάτινα παντελόνια τα οποία προσδίδουν μια ιδιαίτερη πολυτέλεια στο στυλ και “κουμπώνουν” τέλεια σε κάθε περίσταση!

2.  Τα basic χρώματα μπορούν να “λάμψουν”

Ο μινιμαλισμός έχει διεισδύσει για τα καλά στον κόσμο της μόδας, με τη μονοχρωμία να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα έντονα χρώματα, τα loud μοτίβα και τα περίεργα prints, μπορούν να “δουλέψουν” με το δικό τους τρόπο σε συγκεκριμένα στυλιστικά concepts, όμως δε θα καταφέρουν ποτέ να “αγγίξουν” την κομψότητα ενός μονόχρωμου outfit. Οι basic κι ουδέτερες αποχρώσεις, διατηρούν το διαχρονικό τους χαρακτήρα και γίνονται ένα ισχυρό “όπλο” απέναντι στο ταίριασμα των ρούχων.

Το ίδιο ισχύει και για τα πανωφόρια. Όσο κι αν έχουν προβληθεί τα statement μπουφάν, τελικά, αυτά που θα δώσουν μια αξεπέραστη γοητεία στο σύνολό σου, οι κλασικές επιλογές είναι αυτές που συνδυάζονται εύκολα με όλα τα ρούχα. Τα δερμάτινα μπουφάν, τα τζιν jackets και τα μπλέιζερ είναι μερικά key-κομμάτια που ολοκληρώνουν την εμφάνισή σου, ενώ την ίδια στιγμή, εξυπηρετούν και την τεχνική του layering. Στο τέλος, κανένα κλασικό ρούχο δεν είναι βαρετό και ξεπερασμένο. Η κομψότητα όντως βρίσκεται στην απλότητα και διατηρεί το στυλ σου ακλόνητο!

3.  Μην ξεχνάς τα αξεσουάρ

Αν δεν έχεις ήδη αντιληφθεί τη δύναμη του σωστού accessorizing, τότε ήρθε η ώρα να την ανακαλύψεις. Ένα προσεγμένο και περιποιημένο σύνολο δεν απαιτεί μόνο τα κατάλληλα ρούχα για να θεωρηθεί κλασάτο. Τα αξεσουάρ είναι αυτά που το υποστηρίζουν και το συμπληρώνουν, και του δίνουν μια μοναδική τελική πινελιά.

Μια ποιοτική δερμάτινη ζώνη ή ένα κλασικό ρολόι, είναι μερικές μοντέρνες προσθήκες που όσο διακριτικές κι αν είναι, κάνουν αδιαμφισβήτητα τη διαφορά. Παράλληλα, τα γυαλιά ηλίου έχουν γίνει ένα από τα πιο artistic κομμάτια στα πλαίσια του styling. Πρόκειται για ένα αξεσουάρ που θα φοριέται non-stop, όσα χρόνια κι αν περάσουν, αφού προσδίδει ένα ιδιαίτερο ύφος που γοητεύει. Το μόνο που μένει να κάνεις, είναι να διαλέξεις το ζευγάρι που θα κολακεύει περισσότερο τη δομή του προσώπου σου και θα είσαι έτοιμος να κερδίσεις τις εντυπώσεις!

4.  Δώσε βάση στα παπούτσια σου

Δεν είναι λίγες οι φορές, που η επιλογή του υποδήματος έρχεται σε δεύτερη μοίρα, ειδικά όταν ο συνδυασμός των ρούχων έχει δοκιμάσει την υπομονή σου. Σε αυτό το σημείο, τα κλασικά sneakers έρχονται για να διευκολύνουν το στυλιστικό σου έργο. Για ακόμα μια φορά, σου προτείνουμε να κινηθείς στις πιο basic αποχρώσεις, έτσι ώστε να σου έχεις περισσότερη ευελιξία ως προς τους χρωματικούς συνδυασμούς. Σίγουρα, τα μαύρα και τα λευκά παπούτσια θα σε βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπο!

Αν πάλι θες να ολοκληρώσεις το επαγγελματικό ή επίσημο ντύσιμό σου, τότε επένδυσε σε σκαρπίνια ή brogues σε ταμπά, μαύρο ή σκούρο μπλε. Ωστόσο, η πιο σημαντική παράμετρος στην όλη διαδικασία, είναι η φροντίδα των παπουτσιών. Όσο κι αν θεωρείς ότι έχεις πετύχει τον πιο fashion-approved συνδυασμό, τα λερωμένα ή ταλαιπωρημένα παπούτσια μπορούν να σου στερήσουν πολλούς στυλιστικούς πόντους. Η τακτική τους φροντίδα, ο καθαρισμός κι η περιποίησή τους θα τα διατηρεί πάντα σε άψογη κατάσταση και θα επιτείνει τη διάρκεια “ζωής” τους!

Τώρα, το κλασικό ντύσιμο αποκτά έναν πιο μοντέρνο αέρα. Υιοθέτησε τα tips που σου παραθέσαμε κι αγκάλιασε την πιο στυλάτη εκδοχή του εαυτού σου!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!