Η απίστευτη μέθοδος υπεξαίρεσης χρημάτων από το Ταμείο της Περιφέρειας στην Κέρκυρα από υπάλληλό της

640

Άναυδους έχει αφήσει τους πάντες ο τρόπος με τον οποίο έκλεβε από το 2019 το ταμείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα υπάλληλος των οικονομικών υπηρεσιών της.

Ο εν λόγω υπάλληλος εφάρμοζε το εξής σύστημα σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ της υπηρεσίας (ΔΕΗ, ΥΔΡΕΥΣΗ , ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ).

Ας υποθέσουμε ότι εκ των καθηκόντων του έπρεπε να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ ύψους 12.000 ευρώ. Εξέδιδε δυο εντάλματα . Το ένα 10.000 ευρώ που με την ταυτότητα οφειλέτη πληρωνόταν αμέσως και το άλλο με 2000 ευρώ αλλά με λάθος ταυτότητα οφειλέτη. Τα δυο χιλιάδες ευρώ φαινόταν πληρωμένα στη λίστα των λογαριασμών όμως δεν είχαν ποτέ πληρωθεί λόγω «λάθους» στην ταυτότητα οφειλέτη γιατί απλά αλλαζε ένα νούμερο. Αυτό το ποσό το κατηύθυνε αμέσως στο λογαριασμό μισθοδοσίας του!!!!

Τον επόμενο μήνα που ερχόταν ο νέος λογαριασμός που είχε και το προηγούμενο υπόλοιπο τον εξοφλούσε πλήρως και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Στον επόμενο λογαριασμό πάλι τα ίδια.

Σταδιακά και αφού έπαιρνε θράσος, που δεν γινόταν αντιληπτός ,άρχισε να χρησιμοποιεί και άλλους λογαριασμούς πέρα της ΔΕΗ..

Η αποκάλυψη έγινε όταν η απληστία των έσπρωξε να «παίξει» και με τους λογαριασμούς της κινητής τηλεφωνίας.

Σε λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας λοιπόν συνέβηκε το «μοιραίο».. Προχώρησε στην πληρωμή ενός μέρους του ποσού και υπεξαίρεσε το υπόλοιπο. Δυστυχώς για αυτόν οι εταιρείες της κινητής τηλεφωνίας όταν λήξει η προθεσμία της εξόφλησης αμέσως μπαίνει φραγή κλήσεων με συνέπεια να μείνουν χωρίς τηλέφωνα στελέχη της Περιφέρειας.

Στέλεχος της Περιφέρειας με το που κόπηκαν τα τηλέφωνα έκανε έλεγχο πληρωμών σε βάθος και διαπίστωσε ότι η Περιφέρεια ‘εχει χρέη στις ΔΕΚΟ. Και έτσι έγινε η αποκάλυψη.  Ο υπάλληλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ ανώτατα ελεγχτικά κλιμάκια κάνουν φύλλο κια φτερό το ταμείο της Περιφέρειας απο το 2019 μέχρι σήμερα.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!