More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Σπιτική γαλατόπιτα της γιαγιάς

    1553

    Η μυρωδιά της γαλατόπιτας γεμίζει το σπίτι με αρώματα που θυμίζουν ζεστασιά και οικογενειακές συγκεντρώσεις.

    Θυμάσαι εκείνα τα καλοκαίρια που περνούσες στο χωριό, με τη γιαγιά να σε περιποιείται με τα πιο νόστιμα γλυκά; Ένα από τα αγαπημένα όλων ήταν η γαλατόπιτα της γιαγιάς. Εκείνο το υπέροχο άρωμα που πλημμύριζε την κουζίνα και η βελούδινη υφή της, που λιώνει στο στόμα, μας θυμίζουν πάντα τις ξέγνοιαστες μέρες της παιδικής μας ηλικίας.

    Σπιτική γαλατόπιτα της γιαγιάς: Το καλοκαιρινό γλυκό των παιδικών μας χρόνων
    https://elenacooks.gr/

    Αυτή η παραδοσιακή γαλατόπιτα δεν ήταν απλώς ένα γλυκό· ήταν μια γευστική ανάμνηση, γεμάτη αγάπη και φροντίδα. Ήταν το αποκορύφωμα της μέρας, όταν όλοι καθόμασταν γύρω από το τραπέζι και απολαμβάναμε αυτό το απλό αλλά τόσο γευστικό έδεσμα.

    «Η γαλατόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά γλυκά, συνδεδεμένο άρρηκτα με τις παιδικές μας αναμνήσεις και τις γεύσεις της γιαγιάς. Είναι ένα γλυκό που με την πρώτη κιόλας μπουκιά σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, φέρνοντας στο νου αρώματα και στιγμές από τα παλιά», γράφει χαρακτηριστικά στη συνταγή της η @xondrogianni_elena.

    Σπιτική γαλατόπιτα της γιαγιάς: Το καλοκαιρινό γλυκό των παιδικών μας χρόνων
    https://elenacooks.gr/

    Η μυρωδιά της γαλατόπιτας γεμίζει το σπίτι με αρώματα που θυμίζουν ζεστασιά και οικογενειακές συγκεντρώσεις. «Είναι ένα γλυκό που ξεπερνάει τον χρόνο, αγαπημένο από γενιά σε γενιά. Κάθε σπίτι έχει τη δική του παραλλαγή, και η δική μου συνταγή είναι εδώ σήμερα για να σου προσφέρει μια ακόμη αγαπημένη εκδοχή αυτού του κλασικού γλυκού».

    Ακολούθησε τη συνταγή της Έλενας  και δημιούργησε τη δική σου γαλατόπιτα, αρωματισμένη με ξύσμα πορτοκαλιού και πασπαλισμένη με φιλέ αμυγδάλου.

    ΥΛΙΚΑ (ταψί 24×24)10 κομμάτια
    1250ml γάλα
    250γρ ζάχαρη
    4 αυγά
    30γρ κορν φλάουρ
    120γρ σιμιγδάλι ψιλό
    50γρ βούτυρο
    Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ή λεμόνι
    1/3 κουτ γλυκού υγρή βανίλια

    ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    1 κρόκο αυγού
    2 κουτ σούπας ζάχαρη
    2 κουτ σούπας νερό
    κανέλα
    αμύγδαλο φιλέ

    ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
    Μέλι ή άχνη ζάχαρη
    κανέλα

    Πάτα play στο video για να δεις πώς θα τη φτιάξεις….

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!