Μια ξεχωριστή βραδιά με «Ένα τέλειο post» , στο δροσερό κήπο της Alliance française στο Αργοστόλι

753

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη βράδυ στο δροσερό κήπο της Alliance française στο Αργοστόλι η παρουσίαση του βιβλίου της καθηγήτριας του Ιονίου Πανεπιστημίου και δημοσιογράφου Βάλιας Καϊμάκη «Ένα τέλειο Post. Πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας μέσα από τα social media».

Το βιβλίο παρουσίασε η πρόεδρος της Alliance française Πέννυ Γερουλάνου. Η «ανορθόδοξη» -όπως πάντα- παρέμβαση του ομότιμου καθηγητή Ιατρικής, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ποιητή και συγγραφέα Τάσου Γερμενή, άνοιξε νέους ορίζοντες στη σκέψη για το ρόλο των social media στη σύγχρονη εποχή ,την εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης και της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Για την ιστορία της Alliance française και τη σχέση της με την τοπική κοινωνία μίλησε ο Διευθυντής της Σχολής.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων του Ιόνιου Πανεπιστημίου Σπύρος Πολυκαλάς ευχήθηκε στην συνάδελφό του καλή επιτυχία εκ μέρους όλων των συναδέλφων της στο Πανεπιστήμιο.

Τέλος για το βιβλίο της και τα ερεθίσματα για τη συγγραφή του μίλησε η ίδια η συγγραφέας Βάλια Καϊμάκη, δηλώνοντας ότι πρώτα είναι δημοσιογράφος και μετά όλα τα άλλα . Αρθρογραφεί από το 2003 για την τεχνολογία, το διαδίκτυο και τα social media, ενώ ήδη από το 1998 είχε ξεκινήσει εκπομπές με την ίδια θεματολογία στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Στο βιβλίο της «Ένα τέλειο Post Πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας μέσα από τα social media» αποκαλύπτει τη σκοτεινή όψη των social media και πως ο χρήστης μπορεί να «χρησιμοποιηθεί» για σκοτεινούς σκοπούς της πολιτικής, της παραπληροφόρησης , του μίσους.

Η εκδήλωση ήταν μεστή, ουσιαστική και γρήγορη.

Στο τέλος η συγγραφέας υπέγραψε το βιβλίο της σε όσους το αγόρασαν και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Η βραδιά έκλεισε στο κήπο με κέρασμα και πολύ κουβέντα μεταξύ των καλεσμένων.

Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την μουσική παρέμβαση του Ευρωβουλευτή Νίκου Φαραντούρη! Είναι να μη βρει πιάνο ο Φαραντούρης! Αιφνιδίασε ευχάριστα όλους με τη μουσική του και δεσμεύτηκε στη Σχολή ότι θα φροντίσει για το ..κούρδισμα του πιάνου.

Ακούστε τον!

Παρόντες στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν ο βουλευτής Παναγής Καππάτος με τη σύζυγό του Ευτέρπη, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο πρ. Υπουργός Αλέκος Καλαφάτης , ο Ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης με τη σύζυγό του Θεοδώρα, η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη Βικτώρια Αλεξανδράτου με την υπέροχη κορούλα της, οι καθηγητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου Σπύρος Πολυκαλάς και Αγησίλαος Κονιδάρης, ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου Διονύσης Αραβαντινός, ο πρ. Νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος, η Αγγελική Χιόνη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και πολλοί άλλοι.

Ειδική αναφορά κάνουμε στην πολυμελή ομάδα των Ρισιάνων που συμμετείχαν στην εκδήλωση τιμώντας την παρουσία του συχωριανού τους Τάσου Γερμενή.

Ελένη Δ. Χιόνη

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!