ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ: Aυτά τα έργα θα γίνουν στο λιμένα Βαθέως Ιθάκης

96
Αναφορικά με τον Λιμένα Βαθέως Ιθάκης που τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει καλοπροαίρετα θα πω ένας διαδικτυακός διάλογος να σας ενημερώσω τι έχει κάνει ο Δήμος μας για αυτό σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας-Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Α) Έχει ολοκληρωθεί Διαγωνισμός που προκηρύχθηκε από τη ΜΟΔ Α.Ε. Προϋπολογισμός έργου 80.000,00 ευρώ με Αντικείμενο: «ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΒΑΘΕΩΣ ΙΘΑΚΗΣ», ο οποίος ανατέθηκε στην ΤΡΙΤΩΝ Σύμβουλοι Μηχανικοί, με το Φυσικό Αντικείμενο Σύμβασης να περιλαμβάνει:
• Τοπογραφική μελέτη (Βυθομετρική αποτύπωση)
• Προκαταρκτική μελέτη σκοπιμότητας η οποία αφορά στη διερεύνηση των εναλλακτικών λύσεων για την αναβάθμιση του λιμένα
• Μελέτη κυματικής διείσδυσης/διαταραχής
• Προκαταρκτική μελέτη αναβάθμισης λιμένα με Εναλλακτικές λύσεις όπως πλωτές εξέδρες (2) που όλα αυτά θα τεθούν σε διαβούλευση τον Σεπτέμβριο που θα παρουσιαστεί στην Ιθάκη η μελέτη.
Β)​ Ξεκινά η μελέτη με προϋπολογισμό 148.000,00 ευρώ χρηματοδότηση απο το Υπουργείο Ναυτιλίας και αφορά<< ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΑΘΥ ΙΘΑΚΗΣ ΜΕ ΠΑΣΣΑΛΟΜΠΗΞΗ >> απο τα δεντράκια εως το Μύλο για μεγάλωμα και δημιουργία πεζοδρομίων.
Για όλα τα παραπάνω θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση απο τους μελετητές.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!