Καλλιστεία Μις Νότια Αφρική: Ξενοφοβικό παραλήρημα κατά φιναλίστ-Κατηγορίες και για την μητέρα της

39

Η 23χρονη φοιτήτρια νομικής αρχικά δέχθηκε επιθέσεις για τον πατέρα της. Τώρα τίθεται θέμα για την μητέρα της. Υπουργοί, διασημότητες, απλοί πολίτες σε μια ατελείωτη διαμάχη.

Ακραία πόλωση στην Νότιο Αφρική λόγω του…εθνικού διαγωνισμού ομορφιάς, αφού η κυβέρνηση εξαπέλυσε σοβαρότατες κατηγορίες σε βάρος της μητέρας μιας εκ των συμμετεχόντων-που ήδη δεχόταν δριμύτατες ρατσιστικές, ξενοφοβικές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της καταγωγής του πατέρα της.
Η Τσιντίμα Αντετσίνα, 23 ετών μπήκε στο στόχαστρο των χρηστών των social media, και όχι μόνο, από τότε που ανακοινώθηκε το όνομά της ως φιναλίστ για τα καλλιστεία που θα αναδείξουν την Μις Νότιος Αφρική τον Ιούλιο.

Πολλοί, μεταξύ των οποίων και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αμφισβητούν ανοιχτά τα…διαπιστευτήρια της.
Ο σάλος που προκλήθηκε οδήγησε σε επίσημη έρευνα για την καταγωγή της κοπέλας, από το υπουργείο Εσωτερικών και κατόπιν αιτήματος των διοργανωτών του διαγωνισμού.

Όπως ανακοινώθηκε, υπάρχουν ”εκ πρώτης όψεως ενδείξεις” ότι η μητέρα της Αντετσίνα μπορεί να διέπραξε απάτη και να έκλεψε την ταυτότητα μιας Νοτιοαφρικανής μετά τη γέννηση της κόρης της.

″Υπάρχουν λόγοι για να πιστεύουμε ότι η απάτη και η κλοπή ταυτότητας μπορεί να έχουν διαπραχθεί από το άτομο που καταγράφεται στα αρχεία εσωτερικών υποθέσεων ως μητέρα της Τσιντίμα Αντετσίνα” δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Λεόν Σράιμπερ.
″Μια αθώα Νοτιοαφρικανή μητέρα, της οποίας η ταυτότητα μπορεί να είχε κλαπεί στο πλαίσιο της υποτιθέμενης απάτης που διέπραξε η μητέρα της Αντετσίνα, υπέφερε ως αποτέλεσμα επειδή δεν μπορούσε να δηλώσει το παιδί της στις αρχές”.
Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι λάμβανε νομικές συμβουλές σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η πραγματική εθνικότητα της της Αντετσίνα, προσθέτοντας βέβαια ότι η διαγωνιζόμενη δεν συμμετείχε στις εικαζόμενες κακόβουλες ενέργειες της μητέρας της. Όταν συνέβησαν αυτές, εκείνη ήταν βρέφος.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!