Ενα εξαιρετικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό “Έλα να πάμε στα νησιά” από τη “Χωροπούλα”

356

Εχθές το βράδυ, Παρασκευή 9 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΧΩΡΟΠΟΥΛΑ” μας παρέσυρε σε ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στα Ελληνικά νησιά και ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Κύπρο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΡΑΤΟΥ

Στην υπέροχη αυτή μουσικοχορευτική παράσταση, που έγινε με την καλλιτεχνική επιμέλεια της κας Καλομοίρας Σολωμού και διδασκαλία χορού η κα Λένα Αραβαντινού οι ενθουσιώδεις θεατές είχαν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορούς από νησιά όλης της χώρας.  Μια παράσταση που τα είχε όλα, χορό, κέφι, συγκίνηση !

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν: ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης, οι Αντιδήμαρχοι Γαλεμπ Ντουανι, Αδαμαντία Καμινάρη και Ελένη Λουκέρη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Παρίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νεκτάριος Αραβαντινός Σιμωνέτος, ο Γεράσιμος Γαλανός και εκατοντάδες κόσμος.

Χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Στο Α μέρος τα Ιόνια νησιά με : Μπάλο Κεφαλονιάς, Βλαχοπούλες, Αη Γιώργης – Κέρκυρα, Κόκκινο σπαλέτο – Κύθηρα, Μέγα Ζακυνθινό και Μπάλο Λευκάδας. Ακολούθησαν κρητικές φορεσιές με Πεντοζάλι και Αργαλειο! Στα νησιά του αιγαίου αρχισαν με Ικαριώτικο, τρεχαντηράκι από τη Σέριφο, Πλατανιώτικο νερό από τη Σάμο, πηδηχτός Ρόδου, Αγία Μαρκέλα – Συρτός Χίου και καταλήξαμε στη Λέσβο με το “Μπαρμπούνι μου θαλασσινό”.

Το Β μέρος της παράστασης ήταν ένα μουσικό αφιέρωμα στην Κύπρο, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια υπό Τουρκική Κατοχή. Το βίντεο στην έναρξη και η ερμεινία του Μάκη Παπά δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί Κύπρου: Ψιντρή Βασιλιτζιά μου, Στείλε με μάνα στο νερό και τέλος Μάντρα Ζεϊμπέκικο.

Στο τέλος ανέβηκαν όλοι οι χορευτές στη σκηνή για να υποκλιθούν στο κοινό που δεν σταμάτησε να χειροκροτά και η αγαπημένη δασκάλα τους κα Λένα Αραβαντινού πήρε το λόγο να ευχαριστήσει και αυτή τους συντελεστές, ένα μεγάλο μπουκέτο λουλούδια και μια αγκαλιά από τους μικρούς χορευτές όμως την αιφνιδίασε ευχάριστα!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χωροπούλα” ευχαρίστησε με ένα συμβολικό δώρο τους μουσικούς που συμμετείχαν. Οι μουσικοί της παράστασης: Στο τραγούδι ο Μάκης Παπάς, λαουτο-τραγούδι η Ελένη Παπαπροκοπίου, βιολί ο Ζήσης Σκλαβουνάκης, κιθάρα Μανώλης Σκλαβουνάκης, πιάνο Κώστας Φουρνιώτης και κρουστά ο Μανώλης Δημούδης.

Συγχαρητήρια σε όλους του συντελεστές της εκδήλωσης, τους μικρούς και μεγάλους χορευτές !

Και του χρόνου ! 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!