Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης ΄΄ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ΄΄

49

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 στην αίθουσα Delphi Hall  του Ξενοδοχείου GRAND RESORT LAGONISSI  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης που αποτελεί συμβολικό εικαστικό αφιέρωμα  ΄΄ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ΄΄ σε ιδέα, σχεδιασμό της Ελληνίδας δημιουργού κοσμήματος και ιδρύτριας της πλατφόρμας A JEWEL MADE IN GREECE, Μαίρης Σαμόλη & θεωρητική υποστήριξη της Αρχαιολόγου και Ιστορικού της Τέχνης,  Ίριδας Κρητικού.

Ο NICOFILIMON aka Νίκος Γαρμπής ήταν εκεί με το  έργο του « Ξενιτεμένη Αδελφή»

Μια έκθεση αφιέρωμα στην Ωραία των Αθηνών την κλεμμένη Καρυάτιδα που λείπει, το σύμβολο παγκοσμίου πολιτισμού, που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Την έκθεση εγκαινίασε  η πρόεδρος του ΕΟΤ,  κυρία Άντζελα Γκερέκου, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε & στήριξε την πρωτοβουλία!

40 δημιουργοί μέσα από τον δρόμο της Ιστορίας, της Τέχνης και της Δημιουργίας, μέσω των εκφραστικών και τεχνικών μέσων και υλικών, φιλοτέχνησαν κοσμήματα και έργα από πολύτιμα μέταλλα, πέτρες μαργαριτάρια, μάρμαρο, κρύσταλλο, γυαλί, χαρτί, πηλό, μετάξι, λινάρι κ.α,  για την πεντάμορφη πτυχωτή «Κόρη από τις Καρυές» που εξακολουθεί να ανασαίνει έμψυχη και μόνη, περιμένοντας να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι φιλοξενήθηκαν στους πολυτελείς χώρους του GRAND RESORT LAGONISSI.

Η έκθεση διοργανώνεται από το A Jewel Made In Greece, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, και την υποστήριξη του Grand Resort Lagonissi στον ίδιο χώρο που φιλοξενείται η μόνιμη έκθεση με κοσμήματα Ελλήνων δημιουργών  «Greek Treasures by the sea side» η οποία θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο επόμενος σταθμός της ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ, είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!