More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Αρνάκι με μπάμιες

    ΣΙΜΟΝΗ ΚΑΦΙΡΗ

    15

    Το μυστικό γι’ αυτό το φαγητό είναι το αρνάκι να είναι καλά ψημένο και οι μπάμιες να μην είναι λιωμένες.

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Πλένετε τις μπάμιες και με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε προσεκτικά το κοτσανάκι τους γύρω γύρω δημιουργώντας έναν κώνο, χωρίς να σκίσετε τον καρπό τους και διαλυθούν.

    Βήμα 2

    Τις αραδιάζετε σε ταψί, τις ραντίζετε με το ξίδι και με λίγο αλάτι και τις αφήνετε στην άκρη ή στον ήλιο για 1 ώρα περίπου. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.

    Βήμα 3

    Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλευρώνετε ελαφρά. Ζεσταίνετε το λάδι (ή το βούτυρο και το λάδι) και καβουρδίζετε το κρέας ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμα.

    Βήμα 4

    Ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζετε το κρέας για 40 λεπτά.

    Βήμα 5

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Μεταφέρετε το κρέας σε γάστρα (καλύτερα πήλινη) και αραδιάζετε από πάνω σε σειρές τις μπάμιες.

    Βήμα 6

    Ρίχνετε τη σάλτσα του φαγητού, λίγη ζάχαρη, σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και το σιγοψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να ψηθούν οι μπάμιες και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!