Με μεγαλοπρέπεια αλλά και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024, Ιερά Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα στο Αργοστόλι για τα θύματα των καταστροφικών σεισμών του 1953.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος η Εκκλησία της Κεφαλονιάς τίμησε τη Μνήμη των θυμάτων των καταστροφικών σεισμών του 1953 με ιερά παράκληση στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και συνέχεια με λιτάνευση της εικόνας του στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αργοστολίου

έως την Πλατεία Βαλλιάνου όπου ψάλθηκε παράκληση.

Των εκκλησιαστικών τελετών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος με τη συμμετοχή ιερέων . Από την πλευρά των ψαλτών συμμετείχε και η ψαλτική χορωδία του Νικολάου Βάλσαμου από το Ληξούρι.

Στις τελετές συμμετείχε πλήθος κόσμου καθώς και μέλη της πολιτικής ηγεσίας του Αργοστολίου. Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρης, ο αντιδημαρχος Σπύρος Σαμούρης, ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νίκος Βαλλιανάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αργοτολίου Γιάννης Λυκούδης, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Πολιτικής Προστασίας.

Η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα γίνεται για το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα το 1716 , όπου κατά την εκκλησιαστική παράδοση, δεν επέτρεψε στους Τούρκους να κατακτήσουν το νησί των Φαιάκων.

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο faceboook https://www.facebook.com/kefaloniapress.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!