ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ: Στον Εισαγγελέα το πόρισμα για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης

175

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την υπεξαίρεση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής.

Ο κος Περιφερειάρχης, σε αυτή, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπεξαίρεσης, η οποία είναι τέτοιου ύψους ώστε να αποτελεί κακούργημα, αλλά και στην ΕΔΕ που “έτρεξε”..

Με το κουβάρι της υπόθεσης να αρχίζει να ξετυλίγεται όταν κόπηκαν τηλεφωνικές γραμμές στο γραφείο του Περιφερειάρχη αλλά και στην Δ/νση Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, ο κος Τρεπεκλής είπε ότι “στείλαμε στον εισαγγελέα το πόρισμα σήμερα και την δική μου επιστολή για να καταθέσω μήνυση -ως όφειλα- ως περιφερειάρχης και έχω ζητήσει από τον ορκωτό να γίνει με μεγάλο δείγμα έρευνα για να αποτυπωθούν και ευθύνες αν και όπου υπάρχουν. Και αυτό γιατί οι οικονομικές καταστάσεις χαρακτηρίστηκαν από τον ορκωτό ως μη έκφραση γνώμης ενώ στην έκθεση του για το 2018 και έπειτα διαπιστώνει -και κανείς δεν το παρατήρησε- ότι εντοπίστηκαν και αξιολογήθηκαν οι κίνδυνοι ουσιωδών σφαλμάτων στις οικονομικές καταστάσεις που οφείλονται είτε σε απάτη είτε σε λάθος.”

Ο Περιφερειάρχης, σύμφωνα με το corfupress.com. τόνισε ότι μετά από τα παραπάνω θα έπρεπε άμεσα να είχε διαταχθεί διαχειριστικός έλεγχος, κάτι που, εντέλει, ζήτησε ο ίδιος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον περιφερειάρχη ο υπάλληλος που κατηγορείται για την υπεξαίρεση έχει ήδη παραδεχτεί την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!