More
    Αρχική ΥΓΕΙΑ

    Νευροεπιστήμονας λέει ότι πρέπει να προσθέσουμε αυτά τα 3 συστατικά στο νερό για καλύτερη υγεία του εγκεφάλου

    31

    Ενσωματώνοντας προληπτικά αυτά τα μέταλλα στο νερό μπορεί να μειώσει ενδεχομένως τον κίνδυνο ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ.

    Η διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου είναι απαραίτητη για μια μακρά, ζωντανή ζωή. Καθώς μεγαλώνουμε, αυξάνεται ο κίνδυνος γνωστικής εξασθένησης και νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, καθιστώντας ζωτικής σημασίας την έγκαιρη λήψη προληπτικών μέτρων. Ο εγκέφαλος, ως το κέντρο ελέγχου του σώματός μας, απαιτεί μια σταθερή παροχή θρεπτικών συστατικών για να λειτουργήσει βέλτιστα. Ενώ η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική άσκηση είναι θεμελιώδεις για την υγεία του εγκεφάλου, η αναδυόμενη έρευνα υπογραμμίζει τη σημασία των συγκεκριμένων μετάλλων για την υποστήριξη των γνωστικών λειτουργιών και την προστασία από ασθένειες.

    Νευροεπιστήμονας λέει ότι πρέπει να προσθέσουμε αυτά τα 3 συστατικά στο νερό για καλύτερη υγεία του εγκεφάλου

    Τα μέταλλα παίζουν ζωτικό ρόλο σε πολλές βιοχημικές διεργασίες στον εγκέφαλο. Συμβάλλουν στη σύνθεση νευροδιαβιβαστών, στη μετάδοση των νεύρων και στην προστασία των εγκεφαλικών κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Οι ελλείψεις σε ορισμένα μέταλλα έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο γνωστικών βλαβών και νευροεκφυλιστικών καταστάσεων. Σε ένα πρόσφατο TikTok , ο νευροεπιστήμονας Robert Love τονίζει τη σημασία της ενσωμάτωσης τριών βασικών μετάλλων στην καθημερινή μας πρόσληψη νερού για την ενίσχυση της υγείας του εγκεφάλου και την πρόληψη του Αλτσχάιμερ.

    @robertwblove Three Minerals to Add To Your Water to Improve Your Brain Health. #brain #water #minerals #vitamins #supplements #alzheimers #memory #dementia #robertlove #robertwblove ♬ original sound – Robert Love

    1. Μαγνήσιο

    «Το νούμερο ένα είναι το μαγνήσιο. Μάλλον όλοι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο από αυτό», λέει ο Love. Το μαγνήσιο είναι ένα κρίσιμο μέταλλο που εμπλέκεται σε περισσότερες από 300 ενζυμικές διεργασίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την υγεία των οστών και του εγκεφάλου. Ο Love υπογραμμίζει την έρευνα που δείχνει ότι οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ συχνά παρουσιάζουν ανεπάρκεια μαγνησίου. «Ερευνητικές ανατομικές μελέτες ασθενών με Αλτσχάιμερ διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν ανεπάρκεια μαγνησίου είναι πιο πιθανό να έχουν νόσο Αλτσχάιμερ», εξηγεί. Για να το καταπολεμήσει αυτό, ο Love προσθέτει μαγνήσιο στο νερό του και παίρνει επίσης ένα συμπλήρωμα μαγνησίου.

    2. Σελήνιο

    Νευροεπιστήμονας λέει ότι πρέπει να προσθέσουμε αυτά τα 3 συστατικά στο νερό για καλύτερη υγεία του εγκεφάλουΤο σελήνιο είναι ένα άλλο σημαντικό ορυκτό που συνιστά o Love. «Μου αρέσει να προσθέτω σελήνιο στο νερό μου. Μου αρέσει επίσης να τρώω ξηρούς καρπούς Βραζιλίας», σημειώνει. Το σελήνιο χρησιμεύει ως πρόδρομος της γλουταθειόνης, γνωστής ως το κύριο αντιοξειδωτικό του σώματος. Η διασφάλιση επαρκών επιπέδων γλουταθειόνης είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου και την πρόληψη του οξειδωτικού στρες, το οποίο συνδέεται με τη γνωστική έκπτωση. Ο Love υποδηλώνει ότι ένα συμπλήρωμα σεληνίου μπορεί να είναι ευεργετικό για πολλούς ανθρώπους. «Μπορείτε επίσης να τρώτε έναν ξηρό καρπό Βραζιλίας την ημέρα. Αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο», προσθέτει.

    3. Φουλβικό οξύ

    Νευροεπιστήμονας λέει ότι πρέπει να προσθέσουμε αυτά τα 3 συστατικά στο νερό για καλύτερη υγεία του εγκεφάλουΤο τρίτο συστατικό που ο Love άρχισε πρόσφατα να προσθέτει στο νερό του είναι το φουλβικό οξύ. «Αυτό το τελευταίο άρχισα να προσθέτω πρόσφατα, αυτό είναι φουλβικό οξύ, αυτό βελτιώνει την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων», μοιράζεται. Το φουλβικό οξύ ενισχύει την ικανότητα του σώματος να απορροφά και να χρησιμοποιεί διάφορα θρεπτικά συστατικά, υποστηρίζοντας έτσι τη συνολική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της εγκεφαλικής λειτουργίας.

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!