Γιατί δεν πρέπει να ακουμπάς τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου

44

Tips και συμβουλές για οδήγηση με ασφάλεια

Είναι η πιο αγαπημένη συνήθεια των συνοδηγών. Δείχνει χαλαρή και άνετη, και ενδεχομένως να ισχύει, αλλά είναι άκρως επικίνδυνη. Ο κανόνας είναι απλός: Δεν πρέπει να ακουμπάς τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Στην οδήγηση υπάρχουν κανόνες και ο συγκεκριμένος είναι ένας από αυτούς. Την περίοδο του καλοκαιριού, ταξιδεύουμε σε μακρινούς προορισμούς ή οργανώνουμε μονοήμερες εκδρομές. Πόσες φορές ενώ βρισκόμαστε στο εθνικό οδικό δίκτυο δεν έχουμε δει συνοδηγούς να έχουν απλώσει τα πόδια τους και να ακουμπούν στο ταμπλό του αυτοκινήτου ή να τα βγάζουν ακόμη και έξω από το παράθυρο, μέχρι τον καθρέπτη; Πολλές είναι η απάντηση.

Γιατί δεν πρέπει να ακουμπάς τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Συμβουλές για οδήγηση με ασφάλεια: Μην ακουμπάς τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου
Πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου ή έξω από το παράθυρο, μια κίνηση που βλέπουμε συχνά από τους συνοδηγούς

Η συγκεκριμένη κίνηση έχει χαρακτηριστεί ως η χειρότερη συνήθεια των συνοδηγών. Κρύβει μεγάλο κίνδυνο για σοβαρό τραυματισμό – ακόμη και για τα χειρότερα. Ειδικοί επισημαίνουν πως ο κίνδυνος αυξάνεται εάν το όχημα διαθέτει αερόσακο – συνεπώς αφορά όλο και περισσότερους.

Γιατί συμβαίνουν, όμως, όλα αυτά; Υπάρχει πραγματικός λόγος ή είναι απλά μια κινδυνολογία; Σε περίπτωση μια σύγκρουσης, ακόμη κι αν είναι μικρής κλίμακας, ο συνοδηγός μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά. Ταχύτητα λίγων χιλιομέτρων αρκούν για να γίνει το κακό. Αν το ΙΧ διαθέτει αερόσακο, τα πράγματα μπορεί να είναι χειρότερα γιατί ο αερόσακος απλώνεται μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, τη στιγμή που ο συνοδηγός δεν βρίσκεται στο κάθισμα με την σωστή θέση του σώματος. Σε αυτήν την περίπτωση, τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν είναι πολλά περισσότερα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!