ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΑΜΗΣ: Kαθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας ανίκανης δημοτικής αρχής

210

Αγαπητοί συνδημότες βιώνουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες για τις οποίες πραγματικά δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο.

Δεν είναι στις προθέσεις μας κάθε φορά με τα δελτία τύπου που βγάζουμε να παρουσιάζουμε αυτήν την απαξιωτική εικόνα για τον τόπο μας, δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και μας ξεπερνάει.

Νιώθουμε ότι δεν μας αξίζουν αυτά που ζούμε και που μας υποβάλει μια δημοτική αρχή που όμοια της δεν έχει ξαναπεράσει από το τιμόνι του Δήμου μας. Μια δημοτική αρχή επικίνδυνη πλέον για την κοινωνία που αναλώνεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια με μοναδικό στόχο να καλύψει τις δικές της αστοχίες και τα ψέματα που ανερυθρίαστα αραδιάζει πιστεύοντας ότι έτσι κερδίζει πολιτικό χρόνο.

Δυστυχώς όμως το ψέμα έχει «κοντά πόδια» και έτσι καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας ανίκανης δημοτικής αρχής που παρουσιάζεται στην κοινωνία σαν αναρμόδια για τα πάντα και σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος «νίπτει τας χείρας της».

Σταθερά πιστεύουμε ότι η διοίκηση του Δήμου μας έχει ευθύνη για ό,τι μας αφορά και ακόμη και για θέματα που επικαλείται ότι δεν έχει αρμοδιότητα επιβάλλεται να έχει σαφή και ξεκάθαρη θέση. Ψάχνουμε εναγωνίως μια ξεκάθαρη θέση της δημοτικής αρχής για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας σε αντίθεση με εμάς που με αγωνία κάθε φορά τοποθετούμαστε με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις οι οποίες δυστυχώς δεν εισακούγονται. Στόχος μας είναι η αφύπνιση της δημοτικής αρχής αλλά και της κοινωνίας με την ελπίδα να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Το να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε ή ότι δεν καταλαβαίνουμε δεν ωφελεί κανέναν. Έχει έρθει προ πολλού η ώρα να αναλάβει ο καθένας από εμάς την ευθύνη του. Άγνοια κινδύνου δεν υπάρχει. Θα επιμείνουμε ώστε να μην υπάρχει κανείς που να δηλώνει ότι δεν γνώριζε.

Και πιο συγκεκριμένα θα απαριθμήσουμε επιγραμματικά μερικά από τα τεράστια λάθη και ψέματα αυτής της δημοτικής αρχής που θέτουν σε κίνδυνο την υπόσταση του δήμου μας:

• Περιμένοντας την ενοικίαση της αφαλάτωσης (αλήθεια πότε έρχεται?) αναρωτιόμαστε με ποια αξιοπιστία θα ζητήσουμε οποιαδήποτε χρηματοδότηση από τα αρμόδια υπουργεία για μια περιοχή που την κηρύξαμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χωρίς να είμαστε ικανοί να απορροφήσουμε την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που μας περιμένει. Απλά θα γελούν μαζί μας

• Με πoιό θράσος τα στελέχη της δημοτικής αρχής περιφέρονται στην άνυδρη Έρισο γνωρίζοντας ότι όλη η περιοχή ταλανίζεται από τεράστια προβλήματα λειψυδρίας χωρίς να έχουν πάρει καμία απολύτως πρωτοβουλία και γνωρίζοντας ένα χρόνο νωρίτερα τα προβλήματα της εγκατάστασης των νέων αφαλατώσεων στο Φισκάρδο και την Άσσο?

• Με ποιο θράσος παρουσιάζονται στην κοινωνία των Πουλάτων λέγοντας ότι δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο δεν έχει νερό το χωριό όταν γραπτώς από 7 Φεβρουαρίου 2024 τους είχαμε ενημερώσει ότι το δίκτυο του χωριού είναι βουλωμένο και τους είχαμε υποδείξει σε ποια σημεία υπάρχει το πρόβλημα αλλά και πώς θα λυθεί?

• Με ποιο θράσος ανακοινώνουν για επικοινωνιακούς λόγους με τυμπανοκρουσίες την αποχώρηση από την ΔΕΥΑ Κεφαλονιάς ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση προχωράει στην συνένωση των ΔΕΥΑ σε επίπεδο περιφέρειας?

• Με ποιο θράσος έχουν αφήσει ευαίσθητα σημεία του Δήμου μας να βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις κυκλοφοριακού χάους (Σάμη, Αγία Ευφημία, Διβαράτα Μάγγανο κ.λ.π.)?

• Με ποιο θράσος έχουν αφήσει την κατάσταση στα σπήλαια να γίνει χαοτική, για λόγους που θα φανούν στην πορεία, και απλά οι ίδιοι παρουσιάζονται ως αντικειμενικοί παρατηρητές που όταν χρειάζεται να παρέμβουν όπως για παράδειγμα στις 14/8 αντί να παρατείνουν το ωράριο ώστε να εξυπηρετήσουν τον κόσμο απλά τον καλούν να μην επισκεφθεί τα σπήλαια (!) λες και είναι το «μαγαζάκι τους» και τα χρήματα που χάνονται είναι από την τσέπη τους? Αλήθεια το τουρνικέ στην Δρογγαράτη τοποθετήθηκε ?

• Η καθαριότητα στο Δήμο μας έχει φτάσει σε επίπεδα τριτοκοσμικά, η περιοχή μας έχει μετατραπεί σε μια ανοιχτή χωματερή και αυτοί απλά για μια ακόμη φορά κρύβονται πίσω από την διαδημοτική επιχείρηση καθαριότητας και από ανακοινώσεις ικεσιών και ευχών, ακόμα και τα Δημοτικά οικόπεδα που θα έπρεπε να αστράφτουν παρουσιάζουν εικόνα ζούγκλας.

• Έχουν μετατρέψει ένα μικρό Δήμο που θα έπρεπε να λειτουργεί σαν οικογενειακή επιχείρηση σε πεδίο αντιπαραθέσεων, εκβιασμών και απειλών μηνύσεων με τους εργαζόμενους

• Τέλος, με ποια απόφαση μετέτρεψαν την καντίνα του Μύρτου σε μπουζουξίδικο ?

Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά που θα μπορούσαν να ειπωθούν δεν είναι αντιπολιτευτική τακτική φθοράς της δημοτικής αρχής, είναι κραυγή αγωνίας με την ελπίδα κάτι να αλλάξει. Καλό Δεκαπενταύγουστο!

Για τους ‘’ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ΄΄
Ο επικεφαλής της παράταξης
Καβαλλιεράτος Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμης

Υ/Γ Θερμή παράκληση, όταν δίνετε συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά μέσα εθνικής εμβέλειας καλό θα είναι να είστε ενημερωμένοι για τα θέματα που τοποθετείστε διότι μας εκθέτετε επιζήμια και ανεπανόρθωτα με τις ανακρίβειες σας !

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!