Οι top προορισμοί των Ρώσων | Ποια η θέση της Ελλάδας

Σύνταξη: tourismtoday.gr

22

Οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν ευρωπαϊκούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, όπως αποκαλύπτει η Ρωσική Ένωση Τουριστικής Βιομηχανίας (RATA).

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση από Ρώσους για ταξίδια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) έχει αυξηθεί 30% το 2024, σε σύγκριση με τα στοιχεία του περασμένου έτους.

Η αυξανόμενη ζήτηση έρχεται μετά τους χαλαρούς κανόνες που ορισμένα κράτη του μπλοκ έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν σε Ρώσους αιτούντες για βίζα Σένγκεν.
Η Ιταλία εξέδωσε τις περισσότερες βίζες για πολίτες της Ρωσίας το 2023, συγκεριμένα 143.500 και εγκρίθηκε το 93,4% των αιτημάτων.

Σύμφωνα με τον Dmitry Gorin, αντιπρόεδρο της RATA, οι Ρώσοι πολίτες θα ταξιδέψουν στα πιο δημοφιλή μέρη -που συνήθως υποδέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών κατά τη θερινή περίοδο- όπως Ελλάδα, Ουγγαρία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης από τους Ρώσους που σχεδιάζουν να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στη ζώνη Σένγκεν, οι προαναφερθείσες χώρες, είναι οι αγαπημένες τους για διακοπές τη θερινή σεζόν.

Ο επικεφαλής, συμβουλεύει επίσης τους τουρίστες σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη να προετοιμάσουν ένα πλήρες πακέτο εγγράφων εκ των προτέρων. Εξηγεί πώς πλέον οι κρατήσεις για δημοφιλής προορισμούς όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία γίνονται έναν έως δύο μήνες νωρίτερα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!