70 ΧΡΌΝΙΑ λειτουργίας γιορτάζουν εφέτος το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών ΜΟΥΙΚΗ – ΝΕΟΦΥΤΟΣ (ELECTRONET) και ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. Οσα και τα χρόνια από την ανοικοδόμηση του νησιού. Μετασεισμική Κεφαλονιά και ΜΟΥΙΚΗΣ είναι ταυτισμένες λέξεις στην Κεφαλονίτικη σκέψη.

Στην ιστορία των καταστημάτων οφείλουμε να προσθέσουμε και τον κοινωνικό τους ρόλο ιδιαίτερα από τότε που ανέλαβε ο Μάκης Νεόφυτος. Ατελείωτη λίστα δώρων σε ανθρώπους που βρίσκονταν σε ανάγκη. Απο ψυγεία , κουζίνες μέχρι τηγάνια. Ποτέ δεν είπε όχι ο Μάκης, ποτέ δεν λέει οχι ο Μάκης την ανάγκη ενός συνανθρώπου.

Πολλές φορές το kefaloniapress έχει απευθυνθεί στον Μάκη Νεόφυτο για να συνδράμει σε κάποιο νοικοκυριό , και πάντα απλόχερα πρόσφερε.

Ευγνωμοσύνη εκ μέρους των Αναγνωστών του Kefaloniapress για αυτή τη στάση ζωής! Να είστε όλοι σας καλά!

Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση στο facebook του Γεράσιμου Νεόφυτου:

Φέτος τα καταστήματα μας ΜΟΥΙΚΗ – ΝΕΟΦΥΤΟΣ (ELECTRONET) και ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ κλείνουν 70 χρόνια λειτουργίας.

Η επιχείρηση δημιουργήθηκε το 1954 από τα αδέλφια Γεράσιμο, Νικόλαο και Λευτέρη Μουίκη με αρχικό αντικείμενο την πώληση σιδηρικών και οικοδομικών ειδών.

Είχε αρχίσει η ανοικοδόμηση του νησιού μετά τους σεισμούς του 1953 και ο μικρότερος αδελφός ο Λευτέρης Μουίκης είχε την ιδέα να φτιάξουν μαγαζί και να φέρνουν αρχικά πρόκες και σύρματα που χρειαζόντουσαν τα συνεργεία.

Ξεκίνησε να πηγαίνει στην Πάτρα και δειλά- δειλά άρχισε να τα φέρνει και τα πωλούσε στο ξυλουργείο που είχε ο πατέρας τους μαστρο Θανάσης στην περιοχή Μουριές.

Την ιδέα του Λευτέρη υιοθέτησαν και τα άλλα δύο του αδέλφια και έτσι το 1954 ίδρυσαν την εταιρία ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΟΥΙΚΗ σε ένα μικρό μαγαζάκι στην οδό Σιτεμπόρων και Χωραφά.

Σιγά – σιγά άρχισαν να φέρνουν περισσότερα εμπορεύματα, οικοδομικά, σιδηρικά, χρώματα, υδραυλικά, πλακάκια και αργότερα ηλεκτρικές οικιακές συσκευές. Αγόρασαν το οικόπεδο που συνόρευε με το μαγαζί τους και έχτισαν το καινούριο κτήριο που σήμερα στεγάζεται η επιχείρηση.

Οι Κεφαλλονίτες εκτίμησαν την συνέπεια και το ήθος των αδελφών Μουίκη και στήριξαν την επιχείρηση. Ακόμα και σήμερα 13 χρόνια μετά τον θάνατο και του τελευταίου από τα τρία αδέλφια, έρχονται πελάτες και μας μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Μάκη, τον Νίκο και τον Λευτέρη που έμειναν αγαπημένοι, μαζί σαν ένας άνθρωπος μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής τους.

Η επιχείρηση συνέχισε να λειτουργεί από την κόρη και τον γαμπρό του Λευτέρη και τα παιδιά τους, με την επωνυμία ΜΟΥΙΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ. και η Κεφαλονιά συνέχισε να μας στηρίζει.

Φέτος λοιπόν με την δική σας υποστήριξη γίναμε 70 χρόνων.

70 χρόνια μεγαλώσαμε μαζί σας. 70 χρόνια δεν κερδίσαμε μόνο σταθερούς πελάτες, κάναμε σταθερούς Φίλους και σας ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.
Θέλουμε να γιορτάσουμε μαζί σας την επέτειο των 70 χρόνων μας μοιράζοντας 70 υπέροχα δώρα.

Δηλώστε συμμετοχή στο κατάστημά μας και μπείτε στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο κατάστημα μας.

Για την συμμετοχή στην κλήρωση δεν είναι απαραίτητη η αγορά κάποιου προϊόντος.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ 20/8/2024 – 4/10/2024

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!