ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ : Ενώ ρημάζουν κλειστά ακίνητα ιδιοκτησίας του , νοικιάζει ξένα!

1996

Απ’ ότι γνωρίζουμε -και από όσα βλέπουμε – ο Δήμος Αργοστολίου έχει πολλά ακίνητα ιδιοκτησίας του τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Κάποια μάλιστα εξ αυτών είναι εγκαταλειμμένα σε σημείο να είναι βραδυφλεγείς βόμβες.

Από τα στοιχεία που συλλέξαμε τα ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου  είναι τα εξής:(Με κάθε επιφύλαξη ότι μπορεί να μας έχουν διαφύγει κάποια άλλα).

1.Το κτίριο του πρώην ΠΙΚΠΑ στο Λιθόστρωτο στο οποίο για κάποια χρόνια στεγαζόταν η ΔΕΥΑΚ. Εδώ και χρόνια είναι κλειστό.

2. Τα γραφεία στις Λαϊκές Κατοικίες. Εδώ και χρόνια είναι άδεια και μάλιστα η παρούσα δημοτική Θεόφιλου Μιχαλάτου κατά καιρούς έχει επιτρέψει την κατάληψή τους με πάμπολλα προβλήματα στους περίοικους,. Ομως προεκλογικά η παράταξη του δημάρχου υποσχόταν «Μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου στην περιοχή των Λαϊκών Κατοικιών με εκμετάλλευση ακινήτων του Δήμου». Στόχος η αρπαγή των ψήφων και τίποτε άλλο.

3. Τα γραφεία στις Εργατικές Κατοικίες, τα οποία εδώ και χρόνια είναι αχρησιμοποίητα.

4. Το κτίριο στην ΒΙΠΕ στην είσοδό της στο κάτω μέρος, το οποίο άγνωστο για ποιους λόγους είναι για χρόνια εγκαταλειμμένο και σήμερα τα χόρτα στον προαύλιο χώρο του αποτελούν εστία πυρκαγιάς . Η κατάσταση αυτή είναι ένα σκάνδαλο ακριβώς απέναντι από την Αστυνομία! Η Δημοτική Αρχή αρκείται σε ενημερωτικές και μαζί προειδοποιητικές ανακοινώσεις για ποινές κ.λ.π. σε όσους ιδιοκτήτες οικοπέδων δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους εκτός από… τον Δήμο Αργοστολίου για τον οποίο φαίνεται ότι δεν ισχύουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα στο άρθρο 5 της υπ’ αριθ. 20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 2549 Β’ /19-04-2023) και στο άρθρ. 266 του Ν. 5037/2023 (ΦΕΚ 78/Α΄/28, όπως η από 22/3/2024 «Ανακοίνωση για τον απαιτούμενο καθαρισμό εκτάσεων για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της» που υπογράφεται από τον Αντιδήμαρχο Διονύσιο Κωνσταντάτο .

Το θλιβερό στην υπόθεση ξέρετε τι είναι ; Η προεκλογική υπόσχεση του Θεόφιλου για  … «Τη δημιουργία Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στο κτίριο Διοίκησης στη ΒΙΠΕ, έναντι Αστυνομίας» . Αλλη μια προεκλογική φούσκα.

5. Το πρώην κτίριο του ΟΑΕΔ στις Εργατικές Κατοικίες που στεγάζεται παιδικός σταθμός και προεκλογικά ο Θεόφιλος έταζε…. «Τη μετεγκατάσταση του 3ου Νηπιαγωγείου στο πρώην Κτίριο του ΟΑΕΔ στις Εργατικές Κατοικίες» που ειρήσθω εν παρόδω ο Δήμος δια του Θεοφίλου πληρώνει από την τσέπη των δημοτών 671,51 ευρώ το μήνα σε ιδιοκτήτη άλλου κτιρίου δηλαδη 8.058,12 ευρώ το χρόνο (σύμφωνα με τα δημοσιευμένα εντάλματα στο πρώτο 6μηνο του 2024).

6. Εκτός των παραπάνω ακινήτων που είναι αχρησιμοποίητα, υπάρχουν δέκα (ίσως και παραπάνω) ακίνητα στην Δημοτική Αγορά Αργοστολίου στην παραλιακή στα οποία -μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ για διοικητική αποβολή όλων των ενοικιαστών- πρόκειται στο άμεσο μέλλον (ελπίζουμε…) να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάπλασης και να δοθούν σε χρήση.

7. Υπάρχει άγνωστος αριθμός αχρησιμοποίητων αιθουσών σε σχολεία όπως στο 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου το οποίο μέχρι πρόσφατα στέγαζε υπηρεσίες του Δημοσίου (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης)

8. Υπάρχουν κτίρια του Δημοσίου όπως της Στρατολογίας που για άγνωστους λόγους παραμένουν είτε μερικώς χρησιμοποιούνται όπως η Στρατολογία που χρησιμοποιείται μερικώς από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Ενω ο Οίκος του Ναύτου λειτουργεί τους τελευταίους μήνες.

9. Δεν έχει σημασία αν ήταν ή όχι σωστή η προεκλογική δέσμευση του Θεόφιλου (στις εκλογές το 2019) για «Επισκευή και χρήση του κτιρίου του 4ου Δημοτικού σχολείου για τη μεταφορά και λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου» αλλά το γεγονός ότι και σε αυτό το θέμα ο δήμαρχος δεν τήρησε δεσμεύσεις του.

10. Τέλος υπάρχει θέμα με την σημερινή χρήση του κτιρίου του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ αφού το Υπουργείο Υγείας το χρησιμοποιεί για άλλη από τη χρήση που είχε παραχωρηθεί το οικόπεδο από τον Δήμο, και συγκεκριμένα από το ΕΚΑΒ και όχι μόνο. Ο Δήμος δια του Θεόφιλου «σφυρίζει κλέφτικα» και αγνοεί το θέμα.

Γιατί τα γράφουμε τώρα όλα αυτά ;

Κάνοντας μια «είσοδο» στην αποκαλυπτική ΔΙΑΥΓΕΙΑ πέσαμε επάνω σε απανωτές αναρτήσεις για την πληρωμή από τον Δήμο ενοικίων σε πλήθος ιδιοκτήτες ακινήτων που έχει μισθώσει ο Δήμος !

Την ώρα που ο Δήμος έχει αχρησιμοποίητα ουκ ολίγα ακίνητα, όπως προαναφέραμε, στους 7 μήνες του 2024 πλήρωσε κάτι πολύ λιγότερο από 100 χιλιάρικα για νοίκια που σημαίνει ότι το χρόνο πληρώνει από την τσέπη των Δημοτών κοντά στα 200 χιλιάρικα!

Συγκεκριμένα, ο Δήμος έχει νοικιασμένα στο Αργοστόλι 12 ακίνητα (και από ένα σε Κεραμειές, Πόρο και Ομαλά) , στα οποία στεγάζονται οι Υπηρεσίες των Τεχνικών Υπηρεσιών (συνολικά 7 γραφεία, 4 για αρχεία και 3 για τις υπηρεσίες), το 2ο Νηπιαγωγείο Αργοστολίου, το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας, το Κέντρο Κοινότητας και το Κέντρο γυναικών θυμάτων βίας (2 γραφεία).

Το συμπέρασμα

Η Δημοτική Αρχή είναι «γυμνή» και στη στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών !

Δεν συζητάμε μόνο ότι δεν έχει αξιόπιστο προγραμματισμό για ανέγερση νέου Δημαρχείου που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών, συζητάμε και για την μη ορθολογική χρήση των δημοτικών ακινήτων σε συνδυασμό με την άσκοπη κατασπατάληση των δημοτικών χρημάτων σε ενοίκια.

Μιλάμε για μια Δημοτική Αρχή εντελώς ανοικοκύρευτη ακόμα και στα στοιχειώδη, στα ακίνητά της, στην περιουσία της. Στην περιουσία των δημοτών της.

Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!