Φαίνεται ότι πολύ έχει τσικουνίσει τη δημοτική αρχή η δημοσίευση από το kefalonia press φωτογραφιών -που κυρίως στέλνονται από πολίτες και τουρίστες – για την εικόνα ενός απέραντου σκουπιδότοπου που έχει καταλήξει η Κεφαλονιά . Ως γνήσια στρουθοκάμηλος η δημοτική αρχή, βάλθηκε να απαντήσει δια του Προέδρου της ΕΔΑΚΙ αποφεύγοντας για άλλη μια φορά «σαν το διάολο το λιβάνι». να κάνει αναφορά ως πηγή των καταγγελιών το Kefalonia press.

Και ποια η απάντηση της ΕΔΑΚΙ; «Άλλα» λόγια να αγαπιόμαστε και για το πρόβλημα κουβέντα.

Λοιπόν, δημοσίως θέτουμε στην ΕΔΑΚΙ και στην Δημοτική Αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου συγκεκριμένα ερωτήματα προς δημόσια απάντηση:

Είναι αλήθεια ή εξυπνάδες του τύπου “αντιπολίτευση των σκουπιδιών”, ότι ο εργολάβος πήρε για να μαζεύει εφέτος τα σκουπίδια 2.080.323,09 € κατά … 30% περισσότερα από πέρυσι (1.602.306,93 €) και κατά 70% περισσότερα από πρόπερσι (1.228.491,36 €); Το αποτέλεσμα αυτής της γενναιόδωρης σύμβασης το ζούμε καθημερινά. Ποιός ελέγχει τη τήρηση της σύμβασης;

Για αυτές τις υπηρεσίες καθαριότητας πληρώνουμε σε εργολάβο 2 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Είναι αλήθεια ή εξυπνάδες του τύπου “αντιπολίτευση των σκουπιδιών”, ότι στις 2 Ιουλίου -εν μέσω της σεζόν- και με απευθείας ανάθεση του προέδρου της ΕΔΑΚΙ έγινε «ΜΙΣΘΩΣΗ ΔΥΟ (2) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 16Μ3 ΚΑΙ 24Μ3 ΜΕ ΣΥΜΠΙΕΣΤΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ» από τον ίδιο εργολάβο που έχει και την αποκομιδή των σκουπιδιών για τρεις μήνες, στο ποσόν των 15.624 € (αριθ. Απόφ. 67/883/2-7-2024) ;

Είναι αλήθεια ή εξυπνάδες του τύπου “αντιπολίτευση των σκουπιδιών”, ότι με το που ξεκίνησε η νέα δημοτική περίοδος με εισήγηση του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου αυξήθηκε από την γενική συνέλευση της ΕΔΑΚΙ ο μηνιαίος μισθός του προέδρου της από 1.080 € στα 2.250 €, δηλαδή αύξηση 108,33% ; Τα αποτελέσματα αυτής της «επιβράβευσης» τα ζούμε καθημερινά.

Είναι αλήθεια ή ή εξυπνάδες του τύπου “αντιπολίτευση των σκουπιδιών”, ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ συστηματικό μάζεμα των σκουπιδιών ; Είναι αλήθεια ή όχι ότι μαζεύονται σωροί τα σκουπίδια ακόμα και στις τουριστικές περιοχές και παραμένουν εκεί για μέρες ολόκληρες;

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που οι κάδοι είναι υγειονομικές βόμβες γιατί μήνες δεν φαίνεται να έχουν απολυμανθεί.

ΑΓΚΩΝΑΣ : Για τουριστικό καρτ ποστάλ η εικόνα!

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που οι χώροι γύρω από τους κάδους είναι εστίες μόλυνσης για όλη την Κεφαλονιά.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να στοιβάζονται μέρες σκουπίδια απέναντι από μεγάλες τουριστικές μονάδες και να μιλάτε για δυσφήμιση επειδή το καταγγέλουμε.

Δεν δυσφημούν τον τόπο αυτοί που θέλουν το δρόμο τους καθαρό , αλλά αυτοί που τον αφήνουν βρώμικο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Και μάθετε, ότι σε αυτό το νησί δεν ζούνε μόνο τουρίστες , ζούνε χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι που δεν ανέχονται να βλέπουν αυτή την κατάσταση και ΡΩΤΑΝΕ γιατί δεν μαζεύονται τα σκουπίδια καθημερινά, γιατί δεν ελέγχεται ο εργολάβος εάν τηρεί τη σύμβαση και γιατί δεν επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους πολίτες πετάνε τα σκουπίδια όπου τους βολεύει.

ΥΓ Η σημερινή «φωτο της ημέρας» είναι από την τουριστική περιοχή της Λάσσης , από σημείο που διέρχεται καθημερινά χιλιάδες κόσμος. Ατιμώρητοι κάποιοι πετάνε τα σκουπίδια όπου τους βολεύει εδώ και μήνες και ανεξέλεγκτοι οι εργολάβοι τα μαζεύουν όποτε και εάν τους βολεύει. ΕΔΑΚΙ και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ αδιαφορούν δεν βλέπουν, δεν ακούνε, δεν καταλαβαίνουν.

Kefalonia press

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!