Κινδυνεύει πραγματικά ο Μύρτος, η εμβληματική παραλία μας ….και από τι ;;;

3851

Ερώτημα που ανέκυψε το τελευταίο διάστημα έπειτα από τις νομικές αλχημείες της κυβέρνησης σε πρόσφατο νομοσχέδιο που αφορά την διαχείριση των παραλιών της χώρας…

Που ανέκυψε και από τις μεγάλες καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις από υπηρεσίες που ελέγχονται από την κεντρική εξουσία,… αποδομώντας έντεχνα και υπονομεύοντας την διαχειριστική παρουσία του δήμου Σάμης στην παραλία μας….

Οι κάτοικοι του νησιού μας αλλά και οι επισκέπτες του εμφανίζονται άλλοτε προβληματισμένοι και άλλοτε εξοργισμένοι από την ασυνεπή εικόνα που παρουσίαζε φέτος το ξεκίνημα της περιόδου επίσκεψης η εμβληματική παραλία και από τις ασαφείς πληροφορίες για την επόμενη μέρα που έρχονται από διάφορες πηγές.

Πηγές που αρκετές φορές εξυπηρετούν αδιαφανείς σκοπιμότητες και σε λιγότερες φροντίζουν για την σωστή ενημέρωση ενός κόσμου που οπωσδήποτε και ενδιαφέρον έχει… αλλά και λόγο, εφόσον η συγκεκριμένη παραλία αλλά και οι παραλίες της χώρας μας, τουλάχιστον,… αποτελούν δημόσια αγαθά που δικαιούμαστε να απολαμβάνουμε ισομερώς και ποικιλοτρόπως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες.

Μία και μοναδική η υποχρέωση όλων μας …κυρίως ηθική πρωτίστως ! .. αλλά και με νομική φροντίδα και επικουρία όπου χρειάζεται για κάλυψη κενών, δευτερευόντως  ….

ΣΕΒΑΣΜΟΣ !!!

Λειτουργώντας σε αυτή την αρχή θα παρατηρήσω ότι περιέργως αποσιωπείται – παραγκωνίζεται εντελώς ο ρόλος του περίφημου και πολυδιαφημισμένου «ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ Κεφαλονιάς και Ιθάκης» που θα περίμενε κανείς να είναι καταλυτικός σε περιοχή χαρακτηρισμένη «γεώτοπο» και βασιζόμενος στις ιδρυτικές αρχές του που προσεγγίζουν με «ευαισθησία» τέτοιου είδους θέματα.

Δίνουν δε σημασία ιδιαίτερη στις τοπικές κοινωνίες και στις θεσμικές εκφράσεις τους (τοπικές διοικήσεις , τοπικούς οργανισμούς, τοπικούς συλλόγους).

Οι θιασώτες λοιπόν του εγχειρήματος «ΓΕΩΠΑΡΚΟ» και οι διαφημιστές του, ειδικά οι «υπηρετούντες» την τοπική αυτοδιοίκηση…  μήπως θα πρέπει να τοποθετηθούν με νομική παράλληλη τεκμηρίωση στην ριζική αυτή  αλλαγή με τις άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινότητα μας… που εκτός από την συνταγματικότητα , πρέπει να διερευνηθεί και η εξασφαλισμένη ωφέλεια βραχυχρόνια και μακροχρόνια για το φυσικό χώρο και για την τοπική κοινωνία.

Σε άλλη περίπτωση αναγκάζομαι στον προβληματισμό,… ποιο το πραγματικό κίνητρο της ένθερμης υποστήριξης ενός αντικειμένου που στην καλύτερη των περιπτώσεων  για αυτούς,….  δεν γνωρίζουν;;;

Συνεχίζοντας…. παραμένω και επιμένω στην αρχή ότι ο κόσμος του νησιού  θα πρέπει να έχουμε κυριαρχικό ρόλο στην εξέλιξη του περιβάλλοντος που διαβιώνουμε επενδύουμε και δημιουργούμε,.. ρόλος που αποπνέει από την άρρηκτη σχέση που μας συνδέει με το υδάτινο τοπίο του με τους φυτικούς και ζωικούς κατοίκους του, το φυσικό κάλλος της ξηράς του επενδυμένο με την ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα,  εμπλουτισμένο με τα πολιτισμικά αποτυπώματα των διαβιούντων κατοίκων στην χιλιετιών παρουσία τους στον τόπο που συνεχίζουμε εμείς να στηρίζουμε και να μας στηρίζει.

Συνοψίζοντας λέω πως ήρθε η ώρα των κατοίκων του νησιού να πάρουμε θέση για την τύχη του Μύρτου και του φυσικού κάλλους του τόπου μας,… απέναντι στους εποφθαλμιούντες με ληστρική διάθεση την καταστροφική εκμετάλλευση , απέναντι στην ασύδοτη ιδιώτευση , απέναντι στην επικίνδυνη ιδεοληπτική πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η εποχή της δράσης !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ                                      23/8/2024

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!