ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ: Επιτυχημένη και παραγωγική η εκδήλωση στην Ιερά Μονή Αγριλίων

171
Αντιγράφουμε από το facebook του βουλευτή του Νομού μας Παναγή Καππάτου, για την εκδήλωση στην Ι.Μ. Αγριλίων.
Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα να βρίσκομαι προσκεκλημένος στην χθεσινή εκδήλωση στην Ι.Μ Αγριλίων στη #Σάμη.
Η περιοχή της Σάμης παρουσιάζει πολύ σπουδαίο ενδιαφέρον για τα βυζαντινά μνημεία, τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο. Βρίθει από ιστορικούς θησαυρούς που απαιτούν ανάδειξη και κάθε έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει για την #Κεφαλονιά.
Αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι πολλά από αυτά τα μνημεία των βυζαντινών χρόνων δέχονται τις επεμβάσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων προκειμένου να συντηρηθούν, να αναστηλωθούν, να αναδειχθούν και να καταστούν λειτουργικά και επισκέψιμα για όλους.
Η συντήρηση και η αξιοποίησή τους στο πλαίσιο της ανάδειξης του πολιτισμού και της ιστορίας της Σάμης αποτελεί έργο ουσίας και προσδίδει πνοή στον τόπο μας, καθιστώντας τον σημαντικό προορισμό θρησκευτικού και πολιτισμικού τουρισμού.
Με αφορμή την χθεσινή επιτυχημένη και παραγωγική εκδήλωση θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμο Σάμης, την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης για την μέριμνα που επειδεικνύουν στην προστασία, έρευνα και συντήρηση των μνημείων μας.
Όπως σημείωσα και στον σύντομο χαιρετισμό μου τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που αξιοποιούνται μεθοδικά και αποτελεσματικά, είναι κομβικής σημασίας για την ανάδειξη της Θρησκευτικής μας Κληρονομιάς.
Αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα προσέλκυσης επισκεπτών για τα νησιά μας και πρέπει να τις ενισχύουμε.
Μια από κάθε άποψη Αξιομνημόνευτη εμπειρία ήταν το κλείσιμο της χθεσινης εκδήλωσης με την συντοπίτισσά μας Μονοδώ -Υψίφωνο κα.Ειρήνη Καραγιάννη και με καταγωγή από τη Σάμη, να ερμηνεύει μοναδικά μουσικά κομμάτια υπο την συνοδεία του Γρήγορη Βλαχουλη στο πιάνο.
Η ανάρτηση

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!