Παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η πλατφόρμα https://erga.gov.gr/   που περιλαμβάνει όλα τα δημόσια έργα που εκτελούνται στην Ελληνική επικράτεια.

Η εικόνα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

220+ κρίσιμα έργα ύψους 1,5 δις € ενισχύουν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την αναβάθμιση των Δικτύων και των Υποδομών, για τη στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα και την Πράσινη Μετάβαση, για τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής όλων των κατοίκων, για όσα δίνουν Επένδυση και Αξία στην περιοχή. Προσδιορίζουμε τις προκλήσεις σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και πολιτικές σε ειδικότερα πεδία, ώστε να ενδυναμώσουμε τα Ιόνια Νησιά, να μειώσουμε τις ανισότητες και να διασφαλίσουμε την ανθεκτικότητά της απέναντι στις τρέχουσες και διαβλεπόμενες προκλήσεις και κρίσεις. Με μία συνεκτική δέσμη έργων, δράσεων και στοχευμένων πολιτικών, που συνεχώς επικαιροποιούνται και προσαρμόζονται διαμορφώνουμε μια συνολική Εθνική Στρατηγική Περιφερειακής Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποτελεί μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες οικονομίες της χώρας με μακρά ιστορική πορεία και σημαντικό φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα. Με όχημά της τον τριτογενή τομέα, κυρίως τον τουρισμό και το εμπόριο, ανταπεξήλθε κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων κρίσεων και ήδη παρουσιάζει πολύ ενθαρρυντικά σημάδια διατηρήσιμης ανάπτυξης ενώ διαθέτει σημαντικές ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας.

Το σχέδιο για τα Ιόνια Νησιά αξιοποιεί τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας, με την υψηλή αναγνωρισιμότητά της ως τουριστικού προορισμού της Μεσογείου για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης. Αντιμετωπίζουμε τα κρίσιμα ζητήματα διαχείρισης των υδάτινων πόρων και απορριμμάτων με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αυξανόμενες τουριστικές ροές κατά τους θερινούς μήνες. Ενισχύουμε τις εναέριες και θαλάσσιες συνδέσεις με παρεμβάσεις στα επιβατικά και τουριστικά λιμάνια Αναβαθμίζουμε τις υποδομές στην παιδεία, την υγεία και τον πολιτισμό με σεβασμό σε κάθε πολίτη και επισκέπτη της περιοχής.

√ Στον σύνδεσμο https://erga.gov.gr/p/14  μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα έργα που εκτελούνται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

√ Στον συνδεσμο https://erga.gov.gr/?regions=2&labels=1μπορείτε να δείτε τα έργα που εκτελούνται στην Κεφαλονιά

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!