Η είδηση βγήκε απο τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου δημοσιεύτηκαν σήμερα τα πρακτικά της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑΚΙ. Η συνεδρίαση του ΔΣ αποφάσισε για πρόσληψη δικηγόρου υποχρεωτικά όμως θα έπρεπε να αναφερθεί και ο λόγος της πρόσληψης, έτσι μάθαμε ότι ξεκίνησε έλεγχος στα οικονομικά της ΕΔΑΚΙ από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και ότι ο έλεγχος ξεκίνησε μετά από καταγγελία.

Απόσπασμα απο τα πρακτικά του Δ.Σ. της ΕΔΑΚΙ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΔΑΚΙ και μάλιστα δια περιφοράς σήμερα 27 Αυγούστου από τις 11 μέχρι τις 1 .Το θέμα : «Έγκριση Ορισμού Δικηγόρου για την ανάθεση «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ» κατόπιν καταγγελίας προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και έγκριση οικονομικής προσφοράς».

Η εισήγηση του προέδρου της ΕΔΑΚΙ Αργύρη Γαβριελάτου και σύμφωνα με την 47/2024 απόφαση του ΔΣ με ΑΔΑ: 6Δ9ΜΟΚΠΧ-Σ33 ήταν η εξής:

«Με το αρ. πρωτ.: 37591 ΕΞ2024 ΕΜΠ έγγραφο από την «ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ – ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ & ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΤΡΑΣ» με θέμα: «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ» κατόπιν καταγγελίας με αριθ. πρωτ.: 31887 ΕΙ 2024 ΕΜΠ/11.07.2024 (Κ1874/24) , το οποίο και έχει γίνει γνωστό με Ε-mail στα μέλη του Δ.Σ, πρέπει να αποσταλεί από την Ε.Δ.Α-Κ.Ι. φάκελος με στοιχεία προκειμένου να διευκολυνθεί η διερεύνηση των θεμάτων που αναφέρονται στο έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής στοιχείων προς την αρχή είναι μέχρι και την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024.»

Και στη συνέχεια πρότεινε και ομόφωνα αποδέχτηκαν τα 9 από τα 11 μέλη του ΔΣ (όλα εκπρόσωποι του Δήμου Αργοστολίου με απόντες τους εκπροσώπους των Δήμων Ληξουρίου και Σάμης),  δικηγόρο από την Πάτρα .

√ Το πλήρες κείμενο της απόφασης του ΔΣ της ΕΔΑΚΙ είναι εδώ 6Δ9ΜΟΚΠΧ-Σ33

Σε αναμονή εξελίξεων…

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!