Σαν χορός αρχαίας τραγωδίας σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε αυθόρμητα σε απαντήσεις του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου σε κρίσιμα θέματα που έθεσαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. λογοδοσιας , “ολα στον αέρα”.

Θέματα έθεσαν σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι: O Γιάννης Λυκούδης επικεφαλής της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ για την κατάσταση των γηπέδων καθώς ο ίδιος ασχολείται με τον αθλητισμό , η Μίνα Γαβριελάτου ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ για τα μέτρα πυροπροστασίας, ο Γιάννης Κουρούκλης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τα προβλήματα στην ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ και το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ . Στοχευμένη ήταν και η ερώτηση του προέδρου της Κοινότητας Τρωιαννάτων Σπύρου Χριστοφοράτου για τα προβλήματα πεπικινδυνότητας του νερού στην περιοχή και την απαγόρευση χρήσης του για οτιδήποτε.

Δυο θέματα αιχμής

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση από τους συμβούλους της αντιπολίτεευσης θα ξεχωρίσουμε δυο τα οποία απασχόλησαν έντονα την επικαιρότητα και έχουν καλυφθεί και με ρεπορτάζ από το kefaloniapress.

Μέτρα ασφάλειας στο Λιμάνι Αργοστολίου

O Μάκης Παπαναστασάτος (Μάκης Παπάς) για κάποιο λόγω είναι το «κόκκινο πανί» για το δημαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο. Σε κάθε συνεδρίαση λογοδοσίας που ο δημοτικός σύμβουλος της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ θέσει θέμα ,αντιμετωπίζεται από το δήμαρχο με απίστευτα σχόλια, ειρωνείες, ανήκουστες αιχμές που μπορούν να χαρακτηριστούν και σαν πολιτικό «μπουλινγκ» σε βάρος του. Και χθες είχαμε το ίδιο σκηνικό! Ο Μάκης Παπαναστασάτος έθεσε το θέμα της ασφάλειας στο Λιμάνι Αργοστολίου μετά το συμβάν με τη φωτιά στο σκάφος της οικογένειας Βεργωτή, διαβάζοντας πρώτα την απόλυτα τεκμηριωμένη διαμαρτυρία του Συλλόγου Ναυτικών, για το συμβάν.

Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι ακόμα και αυτοί που είναι δικηγόροι και έχουν ευφράδεια λόγου , για να τηρήσουν τους χρόνους τους, διαβάζουν κείμενα. Ο Μάκης Παπαναστασάτος φαίνεται ότι για το δήμαρχο δεν έχει αυτό το δικαίωμα, και τον προσβάλει κάθε φορά πως διαβάζει κείμενα άλλων!

Και όμως ο Μάκης Παπαναστασάτος κάθε φορά θέτει καίρια ερωτήματα τα οποία φαίνεται ότι ενοχλούν ιδιαίτερα το δήμαρχο. Αυτή τη φορά μάλιστα τα συνόδευσε με φωτογραφίες που κατέθεσε στα πρακτικά της συνεδρίασης , φωτογραφίες που επιβεβαίωναν την επικίνδυνη κατάσταση στο λιμάνι Αργοστολίου.

To θέμα της ασφάλειας των λιμανιών έθεσε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΝΗΣΙ για όλους Διονύσης Τρωιάνος. Για τον Διονύση Τρωιάνο ο δήμαρχος έχει επιλέξει άλλη τακτική επειδή είναι και μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου.. Την τακτική του καρώτου “εσυ Διονύσης ξέρεις”… Διαίρει και βασίλευε τακτική.

Επί της ουσίας των θεμάτων που έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι οι απαντήσεις του δημάρχου ήταν του στυλ « Καμία ευθύνη δεν έχει το Λιμενικό Ταμείο για την ασφάλεια των λιμανιών παρά μόνο να εισπράττει τα λιμανιάτικα»..  Τους κρουνούς και τις πυροσβεστικές φωλιές τις χειρίζεται η Πυροσβεστική και όχι οι πολίτες ακόμα και σε περίπτωση κινδύνου». Λέξη γιατί οι κρουνοί δεν είχαν νερό, γιατί δεν ήταν συνδεδεμένοι με την αντλία, λέξη για το ότι την επομένη της φωτιάς συνδέθηκαν οι κρουνοί¨».. Το Λιμεναρχείο θα κάνει πόρισμα για το ατήχημα.. Οι «απαντήσεις» του δημάρχου αντί να καθησυχάσουν μεγάλωσαν τις ανησυχίες για την ασφάλεια των λιμανιών και κυρίως του κεντρικού λιμένα Αργοστολίου ο οποίος ΑΚΟΥΣΤΕ! Δεν είναι τουριστικός, ετσι δεν έχει υποχρέωση για να ασφαλίσει τα σκάφη !!! κατά το δήμαρχο-πρόεδρο. Και στην ομόφωνη ερώτηση όλων των μελών της αντιπολίτευσης «τότε γιατί δέχεται σκάφη και παίρνει λεφτά;» η απάντηση ήταν «Θέλετε να τα διώχνουμε;” H επωδός: «Στον αέρα τα λιμάνια»!

Η ΕΔΑΚΙ , τα σκουπίδια και οι επιθεωρητές

Την καυτή «ερώτηση της ημέρας» και λόγω επικαιρότητας έκανε ο επικεφαλής της παράταξης ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Αλέξανδρος Παντελειός. Και αφορούσε την ΕΔΑΚΙ, την κατάσταση με τα σκουπίδια και τον έλεγχο από Επιθεωρητές.

Για τις απαντήσεις κλήθηκε ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος. Ο οποίος με δραματικό τόνο «αποκάλυψε» οτι η ΕΔΑΚΙ έχει στοχοποιηθεί από τον Ιούλιο λόγω των καταγγελιών που γίνονται και δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Ξέχασε μάλλον ότι τα μεγάλα προβλήματα στα σκουπίδια εμφανίζονται από τον Ιούλιο που ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται.

Για τον πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ όλα βαίνουν καλώς , η σύμβαση των 2 εκατ. ευρώ με τον εργολάβο είναι τέλεια, τα σκουπίδια φταίνε που είναι στο δρόμο και οι δυνάμεις που τον καταδιώκουν… Εφτασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι μια μέρα που είδε τον Παντελειό στο Πόρο , την άλλη μέρα είδε δημοσιευμένες φωτο απο τους κάδους του Πόρου αφήνοντας εμφανείς αιχμές ότι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης παίζει παιγνίδια με τα μέσα επικοινωνίας.  Και ούτε ανακάλεσε παρά την έντονη αντίδραση του Αλέξανδρου Παντελειού.Τόσο χαμηλά, τόσο απελπισμένος;

Στη δε ερώτηση για τον έλεγχο των επιθεωρητών , παρά την παρεμπόδιση που είχε από το δήμαρχο να μη πει λέξη, πρόλαβε και είπε ότι αφορά ένα αυτοκίνητο δορυφόρο. Με το που το ξεστόμισε σχεδόν εκδιώχτηκε από το δήμαρχο από το προεδρείο για να μη πει τίποτε περισσότερο.. Η επωδός: «Στον αέρα τα σκουπίδια»

Πάντως, η εντύπωση που έδωσε το σκηνικό του δήμαρχου με τον πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ είναι ότι οι σχέσεις τους δεν είναι και στα καλύτερά τους. Σχεδόν απέφευγε να κοιτάξει ο ένας τον άλλον παρόλο που ο πρόεδρος ευχαρίστησε το δήμο για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που τους αγοράζει.. Το σενάριο που ακούγεται τελευταία είναι ότι ο Θεόφιλος θα αναλάβει και την προεδρία της ΕΔΑΚΙ! Θυμάστε το φαινόμενο του Αντιδημάρχου με τις πέντε αντιδημαρχίες στο δήμο Κεφαλονιάς; Τώρα μάλλον θα έχουμε το δήμαρχο με τις 5-6 προεδρίες!

Για όσο θα διαρκέσει αυτή η αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο , θα είναι όντως “όλα στον αέρα”!

Θα το ξαναπούμε!

Η σημερινή αντιπολίτευση του Δήμου Αργοστολίου, παρότι εξαιρετικά ολιγάριθμη εξ αιτίας του εκλογικού νόμου και μόνο, είναι πολλά σκαλιά πιο πάνω από τις προηγούμενες στα ποιοτικά της χαρακτηριστικά.  Τόσο στα δημοτικά συμβούλια όσο και στις Λογοδοσίες οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είναι πάντα διαβασμένοι, τεκμηριωμένοι, σαφείς. Και αυτό πιέζει το δήμαρχο που το μόνο του αβαντάζ είναι η αριθμητική υπεροχή στα μέλη του ΔΣ και αυτό εξ αιτίας του εκλογικού νόμου και όχι της δημοφιλίας του.

Ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος αντί να απαντάει τεκμηριωμένα στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης ακολουθεί τη μέθοδο της αοριστολογίας, της “επίθεσης” με ειρωνίες και απαξίωση. Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι αυτή η μέθοδος δείχνει οτι η δημοτική αρχή του είναι “γυμνή” χωρίς απαντήσεις απέναντι στα προβλήματα, και ο ίδιος ανεπαρκής στη λύση τους.

Kefaloniapress

(Φωτο Print Screen από τη live μετάδοση του inkefalonia)

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!