Δήλωση συμμετοχής στην πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό Αίνου στο πλαίσιο του 2nd Stay Active Kefalonia 2024.

 Αργοστόλι, Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου & Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων, με αφορμή τις εκδηλώσεις 2nd Stay Active Kefalonia 2024 διοργανώνει εκδρομή με λεωφορείο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8.30 π.μ. στην σπουδαιότερη προστατευόμενη περιοχή της Κεφαλονιάς, τον Εθνικό Δρυμό Αίνου. Οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το μοναδικό νησιωτικό δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης (Abies cephalonica), η οποία κυριαρχεί στην περιοχή και αποτελεί την μοναδική εμφάνιση στα Ιόνια Νησιά.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στη θέση Χιονίστρα (δίπλα στο πάρκο κεραιών) θα παρατηρήσουν το βιότοπο της Viola cephalonica (κεφαλληνιακή Βιόλα ή μενεξές). Η Viola cephalonica είναι το πιο σπάνιο φυτό της Κεφαλονιάς, αφού απαντά μόνο στις υψηλότερες κορυφές του όρους Αίνος, σε πετρώδες υπόστρωμα και σχισμές βράχων. Στη συνέχεια, οι εκδρομείς θα περπατήσουν το κεντρικό μονοπάτι του Αίνου από τη θέση Χιονίστρα στη θέση Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου, διάρκειας 1-1,5 ώρα. Στη θέση Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου θα παρατηρήσουν απολιθωματοφόρες θέσεις Ρουδιστών, που αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά απολιθώματα του Αίνου. Η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με πικ νικ στο Κεντρικό Πάρκο Αίνου, όπου το προσωπικό της Μονάδας θα μοιράσει ελαφρύ γεύμα.

Προσοχή: Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδρομή δηλώνουν ότι επιτρέπουν να φωτογραφηθούν/ βιντεοσκοπηθούν οι ίδιοι ή/και τα παιδιά τους, για διαφημιστικούς σκοπούς, καθώς και για ανάρτηση σε ιστοσελίδες και σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων του Facebook και του Instagram για την προβολή της δράσης και του προορισμού.

Ημέρα: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Σημείο και ώρα συνάντησης: Κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Αντώνης Τρίτσης» στις 8:30 π.μ.

Σημείο εκδήλωσης: https://goo.gl/maps/DL6ZVBV64xM2E42E7

Πληροφορίες: Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου & Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων – Παράρτημα Αργοστολίου Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, 281 00 Αργοστόλι, Κεφαλονιά Τηλ.: 2671029258 & E-mail: mdpp.ionian@necca.gov.gr

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!