Στις 30 Αυγούστου η καταγγελία της παράταξης ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (επικεφαλής Γιάννης Λυκούδης) σχετικά με τη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, ήταν σαφής:

«Όταν ρωτήθηκε (Σημ. ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος) από τον Μάκη Παπαναστασάτο (Παπά), Δημοτικό Σύμβουλο της Ισχυρής Κεφαλονιάς, για τα όσα τραγικά συνέβησαν στο λιμάνι του Αργοστολίου – με την αδυναμία κατάσβεσης πυρκαγιάς σε σκάφος και την απουσία σύνδεσης των πυροσβεστικών κρουνών με το δίκτυο ύδρευσης του δήμου – τότε επέλεξε τακτική… Μπέου. Μίλησε με ειρωνικό και αλαζονικό ύφος προσπαθώντας να αποκρύψει τις ευθύνες του, στις δε αποκαλύψεις του Μάκη Παπαναστασάτου, με φωτογραφίες .., σιώπησε.»

Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν την περασμένη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Από ανακοίνωση – καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης «Νησί για όλους» Αλέξανδρου Παντελειού, αντιγράφουμε:

«Προκειμένου να κάνει κάποιος έναν σχεδιασμό για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, χρειάζεται μια λίστα με το σύνολο των ακινήτων που κατέχει ο Δήμος, καθώς και στοιχεία για την παρούσα χρήση τους, αν δηλαδή είναι μισθωμένα, κενά, σε χρήση από δημοτικές υπηρεσίες κλπ. Γι’ αυτό το λόγο κατέθεσα αίτημα προς τον Δήμο για την παροχή όλων των ανωτέρω στοιχείων.

«Ο κ. Μιχαλάτος ειρωνεύτηκε το αίτημά μου, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν ένας δημοτικός σύμβουλος να μην γνωρίζει την περιουσία του Δήμου.»

Είναι άραγε η νέα τακτική του Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου να ειρωνεύεται τους αντιπάλους του μόλις «τα βρίσκει σκούρα» επειδή «του έχουν πέσει το ένα πάνω στο άλλο» όλα όσα επιμελώς είχε κρυμμένα καιρό τώρα αποφεύγοντάς τα όπως «ο διάολος το λιβάνι» ;

Μήπως με αυτή την τακτική θέλει να αποθαρρύνει την αντιπολίτευση και να την ωθήσει να αποχωρεί από τις συνεδριάσεις του ΔΣ , διότι δεν αντέχει την κριτική;

Δυστυχώς για το δήμαρχο, κάποια πράγματα ακολουθούν νομοτελιακούς νόμους. Το σύνολο της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να  πτοείται από την τακτική του και τον σφυροκοπά αλύπητα αλλά και αυτά που κρύβει αρχίσανε να σκάνε το ένα μετά το άλλο!

Μερικά από τα «βεγγαλικά» που σκάσανε στα χέρια του Θεόφιλου :

Η κατάσταση με τους επαγγελματίες της αγοράς και η αποκάλυψη ότι για χρόνια δεν εισπράττονταν ενοίκια από το δήμο από κανέναν ,πλην ενός!

Το κλείσιμο του εμβληματικού εστιατορίου της Κυανής Ακτής στο Μέτελα, δημοτική περιουσία και αυτό .

Ο Πλατύς Γιαλός με την εγκατάλειψή του και τις προκλητικές απευθείας αναθέσεις σε «δικά του παιδιά»!

Οι συμμορίες της Πλατείας οι οποίες ανενόχλητες προκαλούν επεισόδια σχεδόν κάθε βράδυ κάτω από το γραφείο του Θεόφιλου στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.

Η ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους κατασκηνωτές στο αλσάκι του Μαϊστράτου, τα σύρματα που μπήκαν στο κολυμβητήριο και η οργή των κατοίκων της περιοχής.

Η ΕΔΑΚΙ με τα φαινόμενα των προκλητικών αυξήσεων στους μισθούς προέδρου κ.λ.π. ,με πρόταση μάλιστα του ίδιου του Θεόφιλου Μιχαλάτου,  της κακοδιαχείρισης στα απορρίμματα και της κακοδιοίκησης της εταιρείας, με αποτέλεσμα τον έλεγχο από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας,

Η διάλυση στα λιμάνια με αποκορύφωμα την πυρκαγιά σε σκάφος στο Αργοστόλι καταμεσής του καλοκαιριού με ανύπαρκτες τις υπηρεσίες του Λιμενικού Ταμείου, τους κρουνούς χωρίς νερό και μάλιστα την περίοδο που αιφνιδιαστικά και άνευ καμίας εξήγησης «έκανε στην άκρη» τον πρόεδρό του Γιώργο Θωμά , και ανέλαβε αυτός τα ηνία !

Το Στάδιο των Κουρκουμελάτων Η ΝΤΡΟΠΗ της δημοτικής αρχής όπως την ονόμασαν οι κάτοικοι της περιοχής και που επιμελώς είχε κουκουλωμένη καιρό τώρα ο Θεόφιλος !

Το Μουσείο Σκλάβου ,το extra φιάσκο της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου, το έργο σημαία που «όλο τελειώνει» για να καταλήξει  να εγκαταλειφθεί από τον εργολάβο μετά τα αλλεπάλληλα λάθη της Δημοτικής Αρχής !

Η εγκατάλειψη και η μη αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας , ενώ η έλλειψη στέγης δυσκολεύει την εγκατάσταση στο νησί μας φοιτητών, γιατρών, πυροσβεστών..

Τα οικονομικά του Δήμου με τεράστιες ζημιές και τις φήμες ότι όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου (όπως πχ ΔΕΥΑΚ και ΕΔΑΚΙ) πάνε για φαλιμέντο.

Και βέβαια το κυκλοφοριακό αδιέξοδο στο Αργοστόλι και η έλλειψη παρκινγκ που έχουν κάνει κόλαση την καθημερινότητα τόσο των κατοίκων της πρωτεύουσας όσο και των επισκεπτών της.

Όλα αυτά και άλλα που μόνο ο ίδιος ξέρει ,φαίνεται ότι έχουν πέσει πολύ βαριά στο Δήμαρχο και το ‘ρίξε στον μπάλλο δια των ειρωνειών και της αλαζονείας σε πολιτικούς αντιπάλους (και μη..) Άλλωστε και στο kefaloniapress έχουμε δεχτεί ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια για τα γραφόμενά μας.

Δυστυχώς για το δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο , υπάρχει ένα αξίωμα στην πολιτική (και στη ζωή) :  Αυτός που συμπεριφέρεται ειρωνικά και αλλαζονικά βρίσκεται σε πλήρη άρνηση της πραγματικότητας.

O Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο δήμαρχος Αργοστολίου, έχει φτιάξει έναν δικό του κόσμο με τους κολλητούς και την «κούρτη» του  στον οποίο “βυθίζεται” κάθε μέρα και περισσότερο …. Ζει μακριά από τους δημότες και τα πραγματικά τους προβλήματα. Είρων και αλαζόνας. Τόσο μικρός και τόσο λίγος!

Η Συντακτική Ομάδα του Kefalonia Press

√ Η φωτογραφία του εξώφυλλου ειναι δημιουργία προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!