Μία ανάρτηση της στο facebook μας ‘εδωσε κίνητρο να επικοινωνήσουμε με την Λουίζα Παπαντωνάτου. ¨Εγραψε : Μεγάλη τιμή για μένα να παρουσιάσω στο Μεταπτυχιακό Συμπόσιο ΕΦΠ…”

Τη Λουϊζα Παπαντωνάτου την ξέραμε μέχρι τώρα ως αθλήτρια του ΓΕΚ, δρομέας. Ομως αυτή η νεαρή Κεφαλονίτισσα είναι και μια λαμπρή επιστήμονας η οποία παρουσίασε εργασία της σε διεθνές οδοντιατρικό συνέδριο στο Αμστερντάμ  ενώπιον κορυφαίων καθηγητών οδοντιατρικής,  χωρών της Ευρώπης.

Της στείλαμε μήνυμα και ακολούθησε μια μικρή συζήτηση μαζί της για να την γνωρίσουμε καλύτερα.

Από που κατάγεσαι Λουίζα;

Γεννήθηκα το 1996 στο Αργοστόλι . Έζησα επί 18 χρόνια στα Φραγκάτα Κεφαλονιάς και αποφοίτησα το 2014 από το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου.

Πως ήταν τα μαθητικά σου χρόνια στο νησί;

Ως έφηβη η σχέση με το νησί και η ενασχόληση μου, πέραν των μαθητικών μου υποχρεώσεων, αφορούσε κυρίως τον αθλητισμό και τη μουσική. Ήμουν μέλος της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας από το 2008, παίζοντας φλάουτο στην μπάντα και μετέπειτα συνέχισα τις μουσικές μου σπουδές στο φλάουτο, στο Ωδείο της Φιλαρμονικής Σχολής, όπου και τις ολοκλήρωσα στην Αθήνα το 2018 λαμβάνοντας το Δίπλωμα στο Φλάουτο, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Όσον αφορά τον αθλητισμό, υπήρξα αθλήτρια κωπηλασίας στο Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου από το 2009 καταφέρνοντας να συμμετέχω με την Εθνική ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα το 2012, λαμβάνοντας αργυρό μετάλλιο στο τετραπλό σκίφ κορασίδων.

Πλέον, έχοντας κάνει στροφή στον αθλητικό τομέα, συμμετέχω ως αθλήτρια στίβου στο αγώνισμα του Μαραθωνίου εκπροσωπώντας την Γ. Ε. Κεφαλληνίας.

Όπως καταλάβαμε από την ανάρτησή του στο facebook είσαι πλέον Οδοντίατρος.

Ναι . Αποφοίτησα από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 2019. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στον τομέα της «Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων» Τμήμα Οδοντιατρικής, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2021.

Ως τελειόφοιτη, είχα την τιμή να εκπροσωπήσω το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα στο Πανευρωπαικό Συνέδριο Περιοδοντολογίας Μεταπτυχιακών Φοιτητών, στο Άμστερνταμ  το οποίο και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.

Σε ένα διήμερο μεταξύ 6-7 Σεπτεμβρίου, όλοι οι επίλεκτοι φοιτητές παρουσίασαν ένα κλινικό τους περιστατικό ενώπιον εκλεκτών συναδέλφων και κορυφαίων καθηγητών στην Ευρώπη.

Μπόρεσα να μοιραστώ και να εκθέσω την προσωπική μου δουλειά μπροστά στα πιο έμπειρα μάτια αλλά και να δω το επίπεδο δουλειάς των αντίστοιχων προγραμμάτων. Ήταν μία εμπειρία ζωής, από την οποία αποκόμισα μόνο θετικές εμπειρίες για τη συνέχεια.

Ποια τα σχέδιά σου για το μέλλον; Συμπεριλαμβάνονται σε αυτά η Κεφαλονιά;

Όσον αφορά τα σχέδια μου για το μέλλον, αυτά είναι να ασκήσω την επιστήμη μου με αγάπη και σεβασμό στο ιδιωτικό μου ιατρείο αλλά σίγουρα θα έχω και επαφή με το νησί μου, την Κεφαλονιά.

Εάν υπήρχε ευκαιρία, θα επέστρεφες στο νησί μας να εργαστείς ; 

 Γνωρίζω ότι το νησί μας έχει ανάγκη για μία τέτοια ειδικότητα μακάρι να υπήρχε δυνατότητα , η χαρά μου θα ήταν μεγάλη ξέροντας ότι προσφέρω στον τόπο μου!

Ναι σίγουρα θα επέστρεφα και είναι κάτι που περιλαμβάνεται στα σχέδια μου. Απαιτείται όμως κάποιος χρόνος ακόμη ώστε να συμβαδίσει η επαγγελματική με την προσωπική ζωή.

Γιατρέ, αγαπητή Λουίζα, χαρήκαμε πολύ για αυτή τη συζήτηση και σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου.  Εκ μέρος των Αναγνωστών μας σε συγχαίρουμε για όλα όσα έχεις καταφέρει και στον αθλητισμό και στη μουσική και στην επιστήμη σου.

Θα ήταν χαρά μας σύντομα να κάναμε και το ρεπορταζ της εγκατάστασής σου στο νησί μας γιατί όντως η ειδικότητά σου (περιοδοντολόγος) είναι αναγκαία στην Κεφαλονιά. 

Σας ευχαριστώ!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!