Τέλος στις κρατήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης από 1ης Νοεμβρίου βάζει το Tripadvisor

621

Την απόφασή του να θέσει τέλος την παροχή κρατήσεων σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, από την 1η Νοεμβρίου 2024, ανακοίνωσε το Tripadvisor.

Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος, ευρέως γνωστός για τις κριτικές και τις συγκρίσεις τιμών, είχε στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ενοικιαστές και σε οικοδεσπότες ότι δεν θα πραγματοποιούσε πλέον κρατήσεις μετά την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph.

Σε ανακοίνωσή του, εκπρόσωπος του Tripadvisor δήλωσε: “Το Tripadvisor αποφάσισε να διακόψει την απευθείας κράτηση και διαχείριση των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην πλατφόρμα του. Αυτή η στρατηγική μετατόπιση ευθυγραμμίζει τις ενοικιάσεις διακοπών με τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία και διασφαλίζει την καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες μας”.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι “οι κρατήσεις για ενοικίαση διακοπών που φιλοξενούνται από τον Tripadvisor και έχουν ημερομηνία άφιξης από την 1η Νοεμβρίου 2024 και μετά θα ακυρωθούν και οι ταξιδιώτες θα λάβουν πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους”. Επίσης, ανέφερε ότι όλες οι κρατήσεις που επηρεάζονται από την αλλαγή έχουν ήδη διευθετηθεί και ότι όλοι οι πελάτες που επηρεάζονται έχουν ενημερωθεί.

Σύμφωνα με τη σελίδα υποστήριξης ταξιδιωτών της εταιρίας, οι κρατήσεις για ενοικίαση διακοπών ακυρώθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου [Πέμπτη] και οι πλήρεις επιστροφές θα διεκπεραιωθούν με την αρχική μορφή πληρωμής.

Στο email που εστάλη σε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες, οι παραλήπτες ενημερώθηκαν ότι ο Tripadvisor δεν θα συνάπτει πλέον συμβάσεις απευθείας με τους ιδιοκτήτες σπιτιών ή δεν θα επιτρέπει τις κρατήσεις στην πλατφόρμα Tripadvisor ή Holiday Lettings και, αντιθέτως, θα στηρίζεται στο υπάρχον μοντέλο των ξενοδοχείων του, όπου οι πελάτες μπορούν να ολοκληρώνουν τις κρατήσεις τους μέσω ιστότοπων τρίτων. Επίσης, ο Tripadvisor επιβεβαίωσε ότι αποφάσισε να κλείσει τις ιστοσελίδες Flipkey και Niumba.

Από το 2008, ο Tripadvisor είχε ξεκινήσει μια σειρά εξαγορών ιστοσελίδων κρατήσεων διακοπών, συμπεριλαμβανομένων των Flipkey [2008], Holiday Lettings [2010], Niumba [2013], VacationHomeRentals [2014] και Housetrip [2016], για να αναμετρηθεί με καθιερωμένους αντιπάλους όπως η Airbnb.

Ενώ, από το 2020 υπήρχαν φήμες ότι ο Tripadvisor επεδίωκε να πουλήσει τις επιχειρήσεις ενοικίασης διακοπών, οι οποίες λέγεται ότι αποτελούσαν λιγότερο από το 10% των συνολικών εσόδων του. Φέρεται να διόρισε τραπεζίτες για να βρει πιθανούς αγοραστές για τα εμπορικά σήματά του, αν και οι προσπάθειες αυτές ήταν ανεπιτυχείς.

Κατά την έναρξη της πανδημίας Covid-19, η εταιρία ανακοίνωσε την απόλυση 900 εργαζομένων, που αντιστοιχούσαν σχεδόν στο 25% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της εκείνη την εποχή.

Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο ταξιδιωτικός ιστότοπος αποκάλυψε ότι είχε συγκροτήσει ειδική επιτροπή για να διερευνήσει προτάσεις για πιθανή πώληση της εταιρίας στην Liberty TripAdvisor, που δημιουργήθηκε το 2014 κατά την απόσχιση της Tripadvisor από την Liberty Interactive. Η Liberty TripAdvisor κατέχει ήδη το 21% των μετοχών που ελέγχουν τον ιστότοπο.

Η τιμή της μετοχής της Tripadvisor έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο ρεκόρ των 13,11 δολαρίων στον Nasdaq, από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το 2011.

Σύμφωνα με την Telegraph, η Tripadvisor δήλωσε στους μετόχους της ότι θα δώσει προτεραιότητα σε άλλους τομείς της επιχείρησής της, έναντι του τμήματος διαμονής, συμπεριλαμβανομένης της ιστοσελίδας ταξιδιωτικών εμπειριών Viator, την οποία αγόρασε πριν από δέκα χρόνια.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!