Τορτίγιες γεμιστές με παριζάκι και γραβιέρα

Χρόνος προετοιμασίας: 25′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 8

Συστατικά

8 τορτίγιες
60 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. παριζάκι NIKAS
200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
400 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
300 γρ. ντομάτες κονκασέ
100 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ (έτοιμες ή από 1/4 κιλό φρέσκιες πιπεριές*)
60 γρ. σάλτσα bbq
αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 40 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των μανιταριών με τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας και στο κέντρο απλώνουμε το 1/8 της γέμισης σε μακρόστενο σχήμα.
Τυλίγουμε την τορτίγια σε σφιχτό ρολό.
Την τοποθετούμε σε ένα ταψί, στρωμένο με χαρτί ψησίματος, με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
Λαδώνουμε τις τορτίγιες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το τυρί.

*Για τις ψητές πιπεριές:
Λαδώνουμε τις πιπεριές και ψήνουμε στη σχάρα ή στον φούρνο, στην ψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να μαυρίσουν από όλες τις πλευρές.
Τις αποσύρουμε σε σκεύος και τις διατηρούμε σκεπασμένες για λίγη ώρα.
Απομακρύνουμε φλούδα και σπόρους.
Διατηρούμε στο ψυγείο.

Club sandwich γαλοπούλας, το ελαφρύ

Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 1

Συστατικά

3 φέτες ψωμί του τοστ σικάλεως
2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή NIKAS
2 φέτες τυρί light
3 κ.γλ. μαγιονέζα light
1 φύλλο μαρούλι
2 φέτες ντομάτα
+ 4 οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση

Πλένουμε το μαρούλι και τη ντομάτα και τα στεγνώνουμε.
Κόβουμε το μαρούλι στη μέση.
Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού (είτε στην τοστιέρα είτε στο γκριλ για 1 λεπτό από κάθε πλευρά).
Παίρνουμε την πρώτη φρυγανισμένη φέτα ψωμιού και την αλείφουμε με μαγιονέζα, βάζουμε μαρούλι, τυρί, γαλοπούλα και μια φέτα ντομάτα.
Βάζουμε από πάνω την άλλη φέτα ψωμιού αφού την αλείψουμε και αυτή με μαγιονέζα και από τις 2 πλευρές όμως.
Συνεχίζουμε βάζοντας τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα και μαρούλι.
Βάζουμε και την τελευταία φέτα ψωμιού που επίσης έχουμε αλείψει ελαφρά με μαγιονέζα.
Τοποθετούμε τις οδοντογλυφίδες και κόβουμε διαγώνια.
Τοποθετούμε τα τρίγωνά μας σε ένα πιάτο και συνοδεύουμε με λίγη κέτσαπ.

Αραβική πίτα με ζαμπόν και τυρί

Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 2-4

Συστατικά

6 αραβικές πίτες
12 φέτες ζαμπόν NIKAS
12 φέτες τυρί τοστ
24 λεπτές φέτες από μια φρέσκια μεγάλη ντομάτα
6 φύλλα μαρουλιού κομμένα στη μέση
μαγιονέζα

Εκτέλεση

Απλώνουμε τις αραβικές πίτες στον πάγκο της κουζίνας.
Απλώνουμε τη μαγιονέζα σε κάθε αραβική πίτα.
Βάζουμε από 2 φέτες ζαμπόν, τυρί, 1 φέτα μαρούλι κομμένη στη μέση και 4 φέτες ντομάτας σε κάθε αραβική πίτα.
Τυλίγουμε κάθε πίτα προσεκτικά σε ρολό.
Αφήνουμε τα ρολά στο ψυγείο για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Σάντουιτς με γαλοπούλα και αβοκάντο

Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 1

Συστατικά

2 φέτες βραστή γαλοπούλα NIKAS LESS SALT
2 φέτες NIKAS μπέικον
2 φέτες τυρί κίτρινο ή ό,τι άλλο προτιμάτε
1 γαλλική μπαγκέτα ή άλλο ψωμάκι της αρεσκείας σας με σχετικά ουδέτερη γεύση (ώστε να αναδειχθούν τα υπόλοιπα υλικά)
1 μέτρια ντομάτα
1 αβοκάντο

Εκτέλεση

Ψήνουμε το φιλέτο γαλοπούλας και το κόβουμε σε λωρίδες.
Ψήνουμε το μπέικον στον φούρνο (ιδανικά) για να είναι πιο τραγανό.
Απλώνουμε τα υλικά μας στα ψωμάκια.

Σπιτικό club σάντουιτς με κοτόπουλο

Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 2

Συστατικά

6 φέτες ψωμί του τοστ (3 για κάθε κλαμπ)
4 φέτες μπέικον NIKAS
2 φέτες ψητό κοτόπουλο NIKAS ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ
2 φέτες κίτρινο τυρί
2 φύλλα μαρούλι
3-4 φέτες ντομάτας
μαγιονέζα
παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Ψήνουμε το μπέικον στην ψηστιέρα (ή στην τοστιέρα) και το κόβουμε στη μέση.
Ψήνουμε τις φέτες του τοστ μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές (αφού καθαρίσουμε το περιττό λίπος από την τοστιέρα).
Αλείφουμε με μαγιονέζα την πρώτη φέτα και από πάνω βάζουμε το μαρούλι, το κοτόπουλο ή το ζαμπόν και το τυρί.
Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα. Την αλείφουμε κι αυτή με μαγιονέζα και προσθέτουμε την ντομάτα και το κοτόπουλο.
Πάνω στο μπέικον πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε, λίγη τριμμένη παρμεζάνα και τοποθετούμε την τελευταία φέτα ψωμί από πάνω.
Βάζουμε οδοντογλυφίδες στο κέντρο κάθε πλευράς του σάντουιτς και κόβουμε διαγώνια με ένα μαχαίρι, ώστε να σχηματιστούν 4 τρίγωνα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ https://pixabay.com

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!