Το αλάτι δεν είναι μόνο για τη μαγειρική. Με τις σωστές συμβουλές και λίγη φαντασία, το αλάτι μπορεί να γίνει ο καλύτερος σας σύμμαχος στη καθαριότητα του σπιτιού σας. Εδώ σας παρουσιάζουμε 7 σπιτικά καθαριστικά με βάση το αλάτι που αποδίδουν εντυπωσιακά αποτελέσματα!

1. Καθαριστικό για τις κατσαρόλες και τα τηγάνια

Η μαγειρική είναι δημιουργική, αλλά οι κατσαρόλες και τα τηγάνια μετά μπορεί να μοιάζουν με καταστροφή. Ρίξτε λίγο αλάτι πάνω στις καμένες επιφάνειες και τρίψτε με ένα σφουγγάρι. Θα δείτε τα υπολείμματα να εξαφανίζονται σαν μαγεία!

2. Φυσικό καθαριστικό για τις ξύλινες επιφάνειες

Τα ξύλινα τραπέζια και κοπτικές επιφάνειες χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Φτιάξτε ένα μείγμα από αλάτι και χυμό λεμονιού και τρίψτε τις ξύλινες επιφάνειες. Θα τις δείτε να λάμπουν ξανά, χωρίς τη χρήση χημικών!

3. Καθαριστικό για τα ασημικά

Τα αγαπημένα σας ασημικά μπορούν να αποκτήσουν την παλιά τους λάμψη με το εξής κόλπο: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε αλάτι, αλουμινόχαρτο και ζεστό νερό. Βυθίστε τα ασημικά για λίγα λεπτά και δείτε τη μαγική αλλαγή!

4. Καθαριστικό για τα λίπη στον φούρνο

Η καθαριότητα του φούρνου μπορεί να φαίνεται βουνό, αλλά όχι πια! Πασπαλίστε αλάτι πάνω στους λεκέδες λίπους και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα νωπό πανί. Ο φούρνος σας θα δείχνει καινούργιος!

5. Αποσμητικό για τα παπούτσια

Τα αγαπημένα σας παπούτσια μπορούν να φρεσκαριστούν με ένα απλό τρικ. Ρίξτε λίγο αλάτι στο εσωτερικό των παπουτσιών και αφήστε το όλη τη νύχτα. Το αλάτι θα απορροφήσει τις οσμές και την υγρασία.

6. Καθαριστικό για τα χαλιά

Για τους δύσκολους λεκέδες στα χαλιά, το αλάτι είναι η λύση. Πασπαλίστε αλάτι πάνω στον λεκέ και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα. Ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί!

7. Καθαριστικό για τα παράθυρα

Θέλετε να δείτε τα παράθυρα σας να λάμπουν; Φτιάξτε ένα μείγμα από αλάτι και ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τα τζάμια. Θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο καθαρά θα γίνουν!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!