Ποιοί είναι οι 11 βουλευτές της ΝΔ που τάραξαν την Κυβέρνηση με την αιχμηρή ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια;

556

Ως «πρόγευση» του τί θα ακολουθήσει τον χειμώνα εξέλαβαν οι περισσότεροι στη ΝΔ την ηχηρή κοινοβουλευτική παρέμβαση 11 βουλευτών, στην πλειονότητά τους προερχόμενων από το λεγόμενο «καραμανλικό» στρατόπεδο, με την οποία αναδεικνύουν με ένταση το «καυτό» κοινωνικό ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και ζητούν απαντήσεις από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

«Το είπαμε και το κάνουμε πράξη. Από δω και πέρα, θα ελέγχουμε την κυβέρνηση σε κάθε βήμα για την υπηρέτηση του κοινού καλού» έλεγε χθες βουλευτής, ο οποίος σημειωτέον δεν υπέγραψε την ερώτηση των συναδέλφων του, αλλά ανήκει σε εκείνους που έχουν ασκήσει κριτική στον τρόπο που πολιτεύεται η κυβέρνηση.

«Απροστάτευτη η περιουσία των δανειοληπτών, εγγυητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Το γεγονός, μάλιστα, ότι οι έντεκα βουλευτές, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργοί, βάζουν στο στόχαστρο τον υπουργό Οικονομίας, έχει τη σημασία του, αφού, με «σύμμαχο» τις δημοσκοπήσεις, μία μεγάλη μερίδα γαλάζιων βουλευτών θεωρεί ότι η αμετακίνητη αντίληψη του κ. Χατζηδάκη για την πιστή τήρηση των δημοσιονομικών ορίων κάνει μεγάλη ζημιά στην παράταξη.

«Απροστάτευτη η περιουσία των δανειοληπτών, εγγυητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» επισημαίνουν χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Θεόδωρος Καράογλου, Χρήστος Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Άννα Καραμανλή και θέτουν στον ΥΠΟΚ επτά κρίσιμα αλλά και ουσιαστικά ερωτήματα για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία των δανειοληπτών. Eρωτήματα, που στην πραγματικότητα αποδομούν το αφήγημα του κ. Χατζηδάκη αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και θέτουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών τους για το γεγονός ότι το επόμενο διάστημα, τόσο στην πρωτογενή όσο και στην δευτερογενή αγορά θα αλλάξουν χέρια μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα πάνω από 7 δισ. ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο «σαμαρικός» βουλευτής Μεσσηνίας Μιλτ. Χρυσομάλλης ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον υπουργό Υγείας, ζητώντας του δημόσια να ανακαλέσει την απόφασή του να υποβιβάσει σε κατηγορία «Αγονο Β» το νοσοκομείο της Καλαμάτας, κάτι το οποίο αναγκάστηκε να πράξει ο κ. Γεωργιάδης μετά και την αιχμηρή παρέμβαση στο παρασκήνιο του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.

«Οι εποχές που οι βουλευτές ήταν στο περιθώριο και δεν άνοιγαν το στόμα τους για να μην χαλάσουν το θετικό κλίμα για την κυβέρνηση, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Πλέον, θα ασκούμε τα καθήκοντά μας στο ακέραιο», σημειώνουν γαλάζιοι βουλευτές, επιβεβαιώνοντας ότι το χθεσινό «χτύπημα» ήταν μόνο η αρχή…

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!