Παγκόσμια φρενίτιδα επικρατεί για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του iPhone 16, καθώς σήμερα ξεκίνησε επίσημα η κυκλοφορία του.

Η νέα εποχή της Apple με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη ξεκίνησε με την κυκλοφορία του iPhone 16, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο στα καταστήματα της εταιρείας σε σχεδόν 60 χώρες. Παράλληλα με το iPhone 16, παρουσιάστηκαν και τα νέα Apple Watch Series 10, το βελτιωμένο Apple Watch Ultra 2 και τα νέα μοντέλα AirPods.

Αν και το iPhone 16 δεν περιλαμβάνει αρχικά την πλατφόρμα Apple Intelligence, είναι ένα από τα δύο μοντέλα που θα είναι συμβατά με την τεχνολογία αυτή, η οποία θα κυκλοφορήσει με το iOS 18 τον Οκτώβριο.

Oυρές παρατηρήθηκαν σε καταστήματα της Apple σε χώρες όπως η Βρετανία, η Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι. Στη Σιγκαπούρη, στο κεντρικό κατάστημα, οι ουρές άρχισαν από τις 4 το πρωί, με πελάτες να περιμένουν είτε για παραλαβή των προπαραγγελιών τους, είτε για αγορά με απευθείας από το κατάστημα.

Μέχρι τις 9 το πρωί, περίπου 300 άτομα είχαν σχηματίσει ουρά για να αγοράσουν τη συσκευή, σύμφωνα με το business insider. Πολλοί από αυτούς είχαν ταξιδέψει από χώρες όπως το Βιετνάμ και η Σρι Λάνκα, όπου η Apple δεν διαθέτει επίσημα καταστήματα, ή από την Ινδία, όπου υπάρχουν μόνο δύο καταστήματα της εταιρείας.

Η ζήτηση προπαραγγελιών στη Ρωσία για το νέο iPhone είναι κατά 15% υψηλότερη από ό,τι για τo προηγούμενο μοντέλο του, δήλωσε ένας μεταπωλητής στο Reuters, παρόλο που είναι τουλάχιστον 50% ακριβότερο από ό,τι στη Δύση.

Η Ρωσία νομιμοποίησε τις λεγόμενες «γκρίζες» ή «παράλληλες» εισαγωγές, ώστε να επιτρέπεται η είσοδος προϊόντων στη χώρα χωρίς την άδεια των εμπορικών σημάτων, αφού δυτικές εταιρείες, όπως η εταιρεία κατασκευής iPhone Apple, επέβαλαν απαγορεύσεις εξαγωγών το 2022 ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Λουντμίλα Σεμούσινα, εκπρόσωπος της εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών, δήλωσε ότι τα iPhones που διατίθενται προς πώληση αυτόν τον μήνα έχουν φθάσει στη Ρωσία από «παντού», χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένες χώρες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!